Menetrend módosítások lesznek térségünk több vasútvonalán

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Veresegyház–Vác, az Aszód–Balassagyarmat és a Hatvan–Somoskőújfalu  vonalon előre tervezett éjszakai, illetve folyamatos (éjjel-nappali) karbantartást végeznek a vasúti pályán – közölte a Mávinform. 

A Budapest–Vác–Szob vonalon:

·       Vác állomáson április 22-én 23:40-től 4 óráig,

·       Vác alsóváros megállóhelynél április 22-én 0:00-tól 4 óráig,

·       Vác és Verőce között április 14-én 20:30 és 5:15 között.

A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon:

·       Veresegyház és Vác között április 21-én 23:45-től 24-én 2 óráig.

A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon április 21-én 23:45-től 24-én 2 óráig pályakarbantartás miatt módosul az érintett vonatok menetrendje. ideje. Veresegyház és Vác állomások között pótlóbusz közlekedik valamennyi S71-es vonat helyett. Április 22-én és 23-án az Aszód―Vác viszonylaton közlekedő S77-es vonatok helyett is pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hirdetmény

Az Aszód–Balassagyarmat vonalon:

·       Galgamácsa és Balassagyarmat között április 22-én 0 órától 23-án éjfélig folyamatosan. 

A Galgamácsa–Vácrátót–Vác vonalon pótlóbusz közlekedik április 22-től 23-ig valamennyi S77-es vonat helyett. Vácon az autóbuszok a vasútállomás közelében a Galcsek György utcai autóbusz megállóhelyről indulnak, illetve oda érkeznek.

Hirdetmény

Térkép

A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon:

·       Hatvan és Somoskőújfalu között április 17-én 0 órától 23-án éjfélig folyamatosan.

A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon április 17-től 23-ig pályakarbantartás miatt valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbuszok útvonala a közút vonalvezetése miatt jelentősen eltér a vasúttól: Lőrinciben a Városházánál, Selypen a Lőrinci-Selyp autóbusz megállóhelyen, Jobbágyiban a Galgagutai elágazásnál, Szurdokpüspökiben a Szabadság utca. 5 sz. nevű autóbusz megállóhelyen, Mátraverebélyen a Szentkúti elágazásnál, Kisterenyén az Ózdi úti elágazásnál, Kisterenye-Bányatelep vasúti megállóhely helyett az azonos nevű autóbusz megállóban, Zagyvapálfalva vasútállomás helyett a Szécsényi útelágazásnál, Salgótarjánban pedig a Postai aluljáró nevű autóbusz megállóhelyen állnak meg.

Hirdetmény

A lakott területeken általában 10-20 percet, illetve a külön jelzett állomásokon a feltüntetett ideig tartózkodnak és okozhatnak zajt a karbantartást végző vasúti munkagépek. A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

A vágányzári munkálatok miatt az alábbi vasúti átjárókat lezárják:

·       Vác alsóváros megállóhelynél április 22-én 0:00-tól 4 óráig lezárják a Rádi úti átjárót. Kerülni a szomszédos átjárókon, így például a Honvéd utca felé lehet.

Hozzászólás
Előző cikkKilőtték a Naszálynál is járt svájci jeladós farkast, büntetőeljárás folyik az ügyben
Következő cikkExtrém barlangtúra a Fishing on Orfűn