Kiszabadult a váci börtönből Budaházy György, lóháton távozott

Budaházy Györgyöt csütörtök este kiengedték a váci börtönből, miután Novák Katalin Ferenc pápa látogatására hivatkozva elnöki kegyelmet adott neki és társainak.

A Blikk és a Pesti Srácok tudósítása szerint terrorizmus miatt elítélt vádlottat rokonai, barátai, rajongói és egy ló várta a Váci Fegyház és Börtön bejárata előtt.

„Nagyon jó érzés. Főleg annak fényében volt különleges ez a mai nap, hogy ebben a mocskos koncepciós ügyben már négyszer voltam börtönben, és háromszor úgy szabadultam, hogy egyből haza vittek házi őrizetbe a rendőrök. Ez az első, hogy szabad emberként jöttem ki az utcára” – mondta Budaházy a Pesti Srácok videójában , és megköszönte a köztársasági elnöknek és az igazságügyi miniszternek a döntést.

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet – tette közzé a Sándor-palota csütörtökön a honlapján. A közleményben az áll, hogy Novák Katalin köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

Hozzászólás
Előző cikkBódis László: mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé
Következő cikkÚjra elérhetők a MÁV-Volán szezonális napijegyei