Bódis László: mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé

Olyan mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé, minthogy nem dobjuk ki a megvásárolt élelmiszer 40 százalékát, lekapcsoljuk a villanyt, ha kijövünk egy helyiségből, vagy nem fűtünk épületeket, ha nem vagyunk ott – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Vácon.    

Bódis László a Jövőmentő misszió program megnyitóján, a váci Piarista Kilátó Központban emlékeztetett, hogy a huszadik század első felét a fizika nagy felfedezéseinek korszakaként szokták emlegetni, az emberek elkezdték megérteni, hogy nem az atom a legkisebb alkotóeleme a világnak. Hozzátette, hogy a huszadik század második fele a DNS-ről szólt, amikor sikerült feltérképezni az ember DNS-rendszerét és ezzel felgyorsítani a gyógyítás folyamatát.

„Ha feltesszük azt a kérdést, hogy miről szólhat a huszonegyedik század első fele, akkor a fenntarthatóság az biztosan a középpontban lesz” – fogalmazott a helyettes államtitkár, aki szerint a fenntarthatóság kulturálisan és társadalmi szinten is fontos. „Csak azt a Föld bolygót tudjuk átadni a következő generációnak, ami nekünk is a rendelkezésünkre áll” – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkTestőrként védték Vác alpolgármesterét, hogy ne tudjunk kérdéseket feltenni (videó)
Következő cikkKiszabadult a váci börtönből Budaházy György, lóháton távozott