Indiai páva kakast keresnek Kisnémediben

Kisnémediben a Petőfi utcából eltűnt egy indiai (kék) páva kakas. A madár tulajdonosa kérdésünkre elmondta, a különleges madarat két napja nem találják. Azt kérik, hogy aki látta óvatosan viszonyuljon a madárhoz.

Kérdésünkre elmondta, több más különleges madár mellett egy hatalmas röpdében tartották, négy másik párral egyetemben. Ez a páva volt azonban az egyetlen, melynek nem volt párja. Hogy miképp szökhetett el, azt nem tudni, mert semmilyen erre utaló nyomot nem találtak, a röpde sértetlen. Párjával még bíznak benne, hogy előkerül kedvencük, mely nagyon szívükhöz nőtt, ugyanis ezzel kezdődött a különleges madarak iránti szeretetük, ezzel a pávával lepte meg párját, őt követték a többiek.

A madár tulajdonosa elmondta, mivel nagyon szelíd, emberekhez szokott példányról beszélünk, aki látja, akár meg is foghatja. Hátulról kell közelíteni, és a farktollainál viszonylag könnyű elkapni. Hozzátette, azonban, ha megijesztik, akkor helyből képes akár 5-6 méterre is felugrani. Ezért azt kéri, aki nem biztos a dolgában, de látja az elveszett állatot, hívja a 06204790665 telefonszámot.

A fotó illusztráció
GRT

Hozzászólás
Előző cikkÚj idősotthon nyílik Szobon
Következő cikkRendőrségi feljelentést tett a váci szellemlakópark egyik károsultja