A térség több településén tartottak megemlékezést az 1848-as forradalom és szabadságharc alkalmából

Kisnémediben, Vácrátóton már a tegnapi napon megemlékeztek az 1848. március 15-i forradalom és szabadságharcról. Több településen pedig ma tartják az ünnepi megemlékezést.

Edelman György Kisnémedi polgármesterének beszédét követően az általános iskolások adtak műsort, melyet koszorúzás és gyertyagyújtás követett. Vácrátóton a Petőfi téren a Vácrátóti Mókus Óvoda-Bölcsőde óvodásai, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai működtek közre az ünnepi műsorban. Csőváron az 1848-as emlékműnél koszorúzással egybekötött ünnepség keretein belül a csővári óvodásokkal és iskolásokkal együtt emlékeztek a forradalom és szabadságharc hőseire.

A mai napon Pencen délután egy órakor Petőfi Emlékek Pencen című könyv bemutatóját követően 15 órakor a Múzeum kertben kezdődik a megemlékezés.

Őrbottyánban fél öttől a Kvassay Jenő Általános Iskola aulájában adnak műsort az általános iskola diákjai. Ünnepi beszédet mond Rétvári Bence, országgyűlési képviselő. A megemlékezést követően a Hősök terén található kopjafáknál kerül megrendezésre a koszorúzás.

Hozzászólás
Előző cikkHamarosan Vácra is megérkezik a Memento Mori – A váci legenda című kalandfilm (videó)
Következő cikkRétvári Bence: Senkinek nem fontosabb a magyarság ügye, mint a magyarságnak