Matkovich Ilona beismerte, hogy nem lesz szabadstrand Vácon (videó)

Noha választási ígérete volt, mégis úgy tűnik Matkovich Ilona Vác polgármestere elismerte, hogy nem alakítják ki a megígért szabadstrandot Vácon a Duna parton.

Egy váci lakos szólalt fel a közmeghallgatás keretében rákérdezve ara, hogy mikorra készül el az idén már négy éve tett ígéret, mikor lesz Vácnak is szabadstrandja a Duna parton. Mint fogalmazott: „A kampányban, ha minden igaz volt olyan ígéret, hogy Kisvácon és Alsóvároson szabadstrand fejlesztés lesz. Lehet erre számítani, vagy csak maradunk, amit kaptunk, egy ígéretnél?

Matkovich Ilona: „Ezen a nyáron ezt meg fogjuk csinálni, de nem szabadstrandnak fogjuk hívni.”

„Valóban ki akartunk a kisváci részen építeni egy szabadstrandot, de amikor az engedélyek beszerzések történt, akkor egyértelművé vált, hogy itt nem fognak kiadni, mert ez nem strandolásra alkalmas terület…ezért aztán valóban leállt. A pandémia miatt mondjuk azért egy évet elcsúsztunk, ez idén nyáron merült fel újra, akkor leálltunk ezzel, de most végülis úgy döntöttünk, hogy hát strandot nem tudunk kialakítani, mert ugye mi nem kapunk erre engedélyt. De azokat a kellékeket, ami ahhoz kell, hogy ott el tudják egy kicsit kulturáltabban tölteni az időt, erről gondoskodni fogunk ezen a nyáron. Ezen a nyáron ezt meg fogjuk csinálni, de nem szabadstrandnak fogjuk hívni” – közölte a feltett kérdésre adott válaszában a váci polgármester.

A környék településein úgy tűnik sikerült az engedélyeztetést megoldani, ugyanis Dunakeszin, Gödön, Verőcén és Nagymaroson is van a lakosok által ingyen használható szabadstrand.

A környéken Dunakeszin, Gödön, Verőcén és Nagymaroson is sikerült szabadstrandot létesíteni, engedélyeztetni

Dunakeszin az ingyenes Duna parti szabadstrand lapos partszakasszal, árnyékot adó fákkal, fagyizóval, több játszótérrel várja nyáron a hűsölni, fürödni, kikapcsolódni vágyókat. Gödön az alsógödi Széchenyi csárda közelében lévő, bójákkal elkerített szabadstrand több évtizede működik. Kabinok, zuhanyzó, mosdó, játszótér, büfé is üzemel itt. Verőcén éttermek, játszóterek, röplabda pálya is várja az ide érkezőket, míg Nagymaroson a 200 méteres partszakaszon szintén játszótér, éttermek, és öltöző is rendelkezésre áll.

Vácon a jelek szerint tehát kellékek lesznek, csak szabadstrand nem. Kérdéseinket a témakörben elküldtük Matkovich Ilona számára, azt tudakolva, hogy pontosan mit takar a kellékek kifejezés, és, hogy pontosan mely partszakaszra vonatkozóan kértek engedélyt, azt mikor utasították el, és megvizsgáltak-e ezen kívül másik Duna parti részt is, mely alkalmas lehetne szabadstrand kialakítására.

A fotó illusztráció

GRT

Hozzászólás
Előző cikkUkrajnai menekült óvodásoknak szerveztek élménydélelőtött a váci Reménység jégpályáján
Következő cikkPetőfi komikus eposzával ünneplik Sződön a színház világnapját