Közlekedési lámpát kérnek a szérűskerti zebrához a lakosok, legutóbb két diák szenvedett ott súlyos balesetet (videó)

Két diák szenvedett novemberben súlyos balesetet Vácon a kettes főúton, a Szérűskert közelében található főúti gyalogátkelőhelyen- hívta fel a figyelmet a közmeghallgatáson Kárpáti-Kelemen Katalin váci lakos, hozzátéve, hogy közlekedési lámpára van ezen a helyen szükség.

Nem közvetítette élőben, nem is rögzítették, így le sem adták Vácon a közmeghallgatást, így nem értesülhettek a településen élők azokról a felvetésekről, észrevételekről, melyeket az eseményen megjelent váciak fogalmaztak meg.

Korábban már beszámoltunk, hogy szó esett a japáncseresznye fák ügyéről, melyek kivágását a felszólaló Csereklye Krisztina szerint nem tudták szakértői véleménnyel alátámasztani, és azt is mondta, hogy kérdésére negyed éve nem kapott választ.

Mint azt korábban írtuk, olyan váci lakos is felszólalt, akit letiltottak Vác hivatalos Facebook oldaláról. A közzétett videóhoz érkezett kommentek szerint valóban többen jártak így.

Ezúttal pedig ebben a videóban pedig vannak, akik az egyre növekvő forgalom hatásaira térnek ki. A felszólaló Kárpáti-Kelemen Katalin a szérűskerti zebránál két diákot ért baleset kapcsán kérte a Matkovich Ilona vezette baloldali többségű váci képviselő-testületet, hogy mivel rengeteg gyermek jár arra, sok baleset történik, így szükség van közlekedési lámpára, nem elég a zebra önmagában.

Sok diák jár itt, az erős forgalom pedig indokolná a közlekedési lámpát

Matkovich Ilona Vác polgármestere válaszában azt mondta a kérdésben a Magyar Közúttal kell egyeztetni. „Eleve ez nem is Vácnak a tulajdona, ez a kettes útnak a része, tehát itt a Közúttal kellene egyeztetni. De egy közlekedési lámpa, az egy elég jelentős beruházás egyébként, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, – nem tudom ezt nem is vizsgáltuk meg-, hogy ott lehetséges. Mi igazából inkább arra gondoltunk, hogy egy okos zebrát próbálnánk kialakítani, mert akkor az legalább világítana. Ettől függetlenül szeretném, ha azt megvizsgálnák, hogy nem lehet-e oda esetleg forgalomcsökkentésre táblát kitenni. De mondom még egyszer ez közút, nem a város tulajdona”– zárta válaszát Matkovich Ilona.
GRT

Hozzászólás
Előző cikkAz erős szél miatt kidőlt egy távközlési oszlop Kisnémediben
Következő cikkMeghalt egy balesetet szenvedett autó utasa Szokolyánál