Késsel támadt a biztonsági őrökre egy férfi a váci vasútállomáson

A Váci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki pályaudvari őrökre támadt. Először csak szidalmazta őket, majd kést rántott és azzal támadt a rendvédőkre.

A vádirat szerint az elkövető 2022 elején már többször is elaludt a váci vasútállomás várójának utasmosdójában. Ezen kívül a váróteremben többször is rendbontáson kapták, amely nagyon zavarta az ott tartózkodó utasokat. Ezen cselekményei során az elkövetővel szemben többször is intézkednie kellett a pályaudvari őröknek – olvasható a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

2022. január 29-én, este a vádlottat ismét fel kellett szólítania az őröknek, hogy hagyja el a várót a viselkedése miatt. Ekkor a férfi az eljáró két őr trágár szidalmazása mellett távozott. Éjszaka azonban oda visszatért és ordibálva fenyegetődzött, majd zsebéből kivett egy kést is. Az elkövető a kést maga előtt tartva, azzal hadonászva közelített a két őr felé és közben folyamatosan azzal fenyegette őket, hogy szúrni fog.

A két őr határozott fellépésének köszönhetően a férfi kihátrált az épületből. Amikor azonban az őrök hátat fordítottak neki, hogy visszatérjenek az állomásra, újra megindult feléjük a késsel. Ezt látva az őrök rendőri segítséget kértek a helyszínre, amit meghallva a férfi elmenekült.

A Váci Járási Ügyészség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

A fotó illusztráció.

Hozzászólás
Előző cikkÖrökbefogadták a csörögiek Samut az ázsiai elefántot
Következő cikkNői kézilabda Európa-liga – Vereséggel zárta a csoportkört a Vác