Örökbefogadták a csörögiek Samut az ázsiai elefántot

Csörög az ország első olyan települése, mely örökbefogadott egy állatkerti állatot – tudtuk meg Szorcsik Józseftől a település polgármesterétől.

Mint arról korábban is beszámoltunk Csörögben egy nagyon nemes kezdeményezés indult, ugyanis a település örökbefogadta és támogatja a Fővárosi Állat és Növénykert egyik lakóját.

Hogy melyik legyen a szerencsés állatka a község Facebook oldalán közzétett tíz közül, azt szavazással döntötték el. A lakosok február elsejéig adhatták le szavazatukat. Kérdésünkre Szorcsik József a település polgármestere kifejtette, hogy a decemberi képviselő-testületi ülésen vetődött fel az örökbefogadás ötlete. „Az ötlet Csörög jegyzőjétől Kiskuti Petrától származik, továbbá van a testületben állatorvosi elhivatottsággal is rendelkező tagunk, Dr. Nyomárkayné Szabó Anita Edit, így együtt céloztuk meg ezt az irányvonalat, miután tudomásunk szerint önkormányzat még nem fogadott örökbe az állatkertből állatot.”

Hogy mindez mivel a település számára arról Csörög polgármestere kifejtette: „Ő a miénk, mi az az övé, ahonnan nézzük. Ezt is megmutatjuk, hogy az állatokról is gondoskodni kell, figyelni kell rájuk. Illetve egy szimbólum is ezáltal a közösség számára. Természetesen ettől fogva, ha óvodai kirándulást szervezünk, egyértelmű, hogy Samu lesz az első akihez a gyerekek útja vezet majd.” Szorcsik József hozzátette, mostantól rendszeresen anyagi támogatást fog nyújtani a település, hogy ily módon is részt vegyen Samu az ázsiai kiselefánt gondozásában.

Hatalmas részvétel mellett zajlott a szavazás, abszolút pozitív visszajelzések érkeztek a lakosság részéről, és már most sokan jelezték, hogy szeretnének elmenni és meglátogatni Samut.

Hozzászólás
Előző cikkÖtmilliárd forintot fordított a kormány a szociális tűzifaprogramra
Következő cikkKéssel támadt a biztonsági őrökre egy férfi a váci vasútállomáson