Egy hónapja adták át a váci Városháza 200 millióból megújult tetőszerkezetét, máris beázott az épület – VIDEÓ

Beázás nyomai a váci Városháza patinás épületében

Idén január végén számoltak be Vác város hivatalos honlapján arról, hogy közel kétszáz millió forintból sikerült egy több évtizedes problémára megoldást találni, miután befejeződtek a Városháza tetőszerkezetének megmentését célzó munkák. Az egy hónappal ezelőtt átadott beruházást követően, azonban olyan helyeken történt jelentős mértékű beázás a Városháza épületében, ahol arra a felújítást megelőzően korábban nem volt példa.

Szerettük volna bemutatni, ám stábunkat nem engedték be a 128-as terembe, ahol olyan mértékű kárt okozott a beázás, hogy az itt dolgozókat más irodába kellett költöztetni.

Pető Csilla és Mokánszky Zoltán Vác város jegyzőjétől kérte el annak a teremnek a kulcsát, mely értesülések szerint, a tetőfelújítást követően jelentős mértékben beázott. Ezt a termet Zsidel Szilvia jegyző tájékoztatása szerint nem mutathattuk de Vác polgármestere Matkovich Ilona hozzájárulása nélkül. Az ügyben írt levelünkre visszajelzés nem érkezett, és a februári testületi ülést követően sem kaptunk választ a személyesen feltett kérdéseinkre. Mokánszky Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházásra kapott közel 200 millió forintból meg lehetett volna oldani a tető felújítását.

Matkovich Ilona, az egy hónappal ezelőtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az előző években elmaradt karbantartási munkák miatt az épület több irodája már kisebb esőzések után is beázott, amely fontos dokumentumok károsodása mellett az ott dolgozók tevékenységét is ellehetetlenítette. Most azonban úgy tűnik, a felújítás ellenére most újabb helyeken ázik be a patinás épület.
GRT

Hozzászólás
Előző cikkMakramé, vesszőfonás és gyöngyfűző szakkörökön lehet résztvenni Acsán
Következő cikkNagy segítség a lakossági tűzifaprogram – az Ipoly Erdő Zrt. 200 millió forint értékben juttatott tűzifát az önkormányzatokhoz