Nagy segítség a lakossági tűzifaprogram – az Ipoly Erdő Zrt. 200 millió forint értékben juttatott tűzifát az önkormányzatokhoz

Bár már közeledik a tavasz, a február végi, március eleji napok még jóval fagypont alatti hőmérsékletekkel indulnak. Ezért is volt fontos, hogy határidőre, február közepére minden háztartáshoz eljusson a kormány által az önkormányzatok igénylése szerint biztosított szociális tűzifa. Az Ipoly Erdő Zrt. a napokban számolt be a részletekről, amelyek szerint illetékességi területén rendben lezajlott a kiszállítás a rászorulók számára.

A Börzsöny és a Naszály mentén több település is igényelt szociális tűzifát, hiszen ezekben a falvakban sok olyan rászoruló idős, sokszor egyedül élő ember lakik, akiknek nagy segítséget jelent az akár egy köbméternyi tüzelő is. Az állam ötmilliárd forintot biztosított az idei szezonban erre a célra.

Az Ipoly Erdő Zrt. területén 111 Nógrád és Pest vármegyei önkormányzat jutott közel 11 ezer köbméternyi tűzifához, amelyet a helyi igényeknek megfelelően osztottak szét. A kétszáz millió forint értékű tüzelőből jelentős mennyiség jutott például Csörögre.

Szorcsik József polgármester a 0627-nek elmondta: 123 erdei köbméter fát kapott az önkormányzat, amelyet a közmunka programban dolgozók segítségével osztottak szét. Csörögön idén is kiemelten figyeltek azokra az idősekre, akik egyedül élnek, számukra nemcsak kiszállították, hanem fel is vágták a tűzifát, így konyhakész állapotban jutott a portára.  

Az erdőgazdaságok egyébként országszerte teljesíteni tudták az igényléseket: 2115 önkormányzatnak 210 426 köbmétert tűzifát adtak át, tehát maradéktalanul kiszolgálták a teljes igényelt mennyiséget.

MJP

Hozzászólás
Előző cikkEgy hónapja adták át a váci Városháza 200 millióból megújult tetőszerkezetét, máris beázott az épület – VIDEÓ
Következő cikkMódosul a menetrend az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vasútvonalon