Vesszőfonó szakkör indult Kisnémediben

Kisnémedi község Facebook oldalán fényképekkel illusztrált bejegyzésében számoltak be arról, hogy a hétvégén elindultak a vesszőfonó szakkörök is. Az első két alkalommal elméleti tudás mellett már készítettek szappantartót, edényalátétet és fali dekorációt is.

A Nemzeti Művelődési Intézetnek és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének közös együttműködéseként 2020 első hónapjaiban indított fejlesztés „A szakkör” felület interaktív online eszközökkel, új célközönség, többek között az ifjúság bevonásával támogatja országszerte a szakköri tevékenységet. A felület a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására, azokban való elmélyedésre.

„A szakkör” felület segítő kezet nyújt mindazoknak, akik területileg – akár mozgásuk korlátozása, vagy a földrajzi távolságok miatt – nem érnek el tevékenységi formákat, és azoknak is, akik bátortalanabbak a közösségi aktivitások terén, vagy még nem döntötték el, hogy milyen közösséghez csatlakozzanak.

A Nemzeti Művelődési Intézet által országszerte többféle szakkörhöz lehet csatlakozni a közművelődési feladatellátóknak. 

Kisnémediben korábban mézeskalács készítő szakkörön lehetett részt venni, erről itt írtunk korábban.

Hozzászólás
Előző cikkKormányablak busz érkezik Nagymarosra
Következő cikkUtasrosszullét miatt a 10:04-kor Vácról, Nyugatiba induló vonat nem közlekedik