Épül Őrbottyánban a második bölcsőde

A terveknek megfelelően halad Őrbottyánban a település újabb bölcsődéjének kivitelezése. Szabó István a város polgármestere Facebook bejegyzésében közölte, hogy a munkálatok szoros együttműködésben zajlanak a Gyermeksziget Bölcsőde vezetőjével, hogy az első intézménnyel kapcsolatban megszerzett tapasztalatokat is felhasználhassa az Önkormányzat az újabb bölcsőde létrehozásában.

A település vezetője arról is beszámolt, hogy szerdán bokrétaünneppel köszöntötték a Szent István utcában épülő második bölcsőde kivitelezőjét és munkatársait. Mint írja a 14. században kialakult ünnepet a BAU-TRADE Kft. javaslatára vezeti be újdonsült hagyományai közé az Önkormányzat, mely a megrendelő és a kivitelező kapcsolatának ápolása mellett a fizikai munkát végzők teljesítményét hivatott elismerni.

A tradíció szerint az épület szerkezetkész állapotának elérésekor bokrétacsokor kerül a létesítmény legmagasabb pontjára. A kivitelező a műszaki ütemtervnek megfelelően 40%-os készültség mellett a födémszerkezettel és immár a tetőszerkezettel is elkészült.

Korábban írtunk arról, hogy a kormány 400 millió forinttal támogatta az Őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde megépítését. A településen nem volt korábban bölcsőde, ezért a tavaly átadott 48 férőhelyes intézmény igen jelentős fejlesztés és 13 új munkahelyet is jelent.

Hozzászólás
Előző cikkGázolt a vonat Dunakeszi alsón
Következő cikkKorlátozzák a turistaforgalmat csütörtökön és pénteken Királyrétnél