A kormány rezsitámogatást nyújt az önkormányzatoknak – Vác is 237 millió forintot kap

A kormány a szankciók okozta energiaválságban segíti az önkormányzatokat, így Vácnak is 237 millió forint rezsitámogatást nyújt – jelentette be Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán. Mint írja: ebből az óvodák, bölcsődék, szociális otthonok, önkormányzati intézmények téli szankciós rezsifelárát tudja kifizetni az önkormányzat. A kistelepülési önkormányzatok is átalány segítséget kapnak a kormánytól.

A képviselő emlékeztetett: már eddig is kormányzati támogatásból maradhatott nyitva télre a váci uszoda, ahova a környező településekről is sok gyerek és felnőtt jár úszni. Közös erőfeszítésből indult újra a kisposta is. Megújult a Váci Rendőrkapitányság és a Váci Tűzoltóság épülete is. Három óvoda bővítéséhez és felújításához több száz millió forintot biztosított a kormány, illetve bölcsődeépítésre is több mint félmilliárd érkezett. De hamarosan elindulhat a piarista gimnázium homlokzati felújítása és a Cházár felújításának előkészítése is, illetve a Bernáth tornaterem építésére is milliárdos támogatást kapott az iskola.

Rétvári Bence ismertette: a jövő év elejére elkészülhet a Váci Székesegyház teljes belső műemléki felújítása és a Galamb utcai turisztikai-hitéleti központ is összesen 4 milliárd forintos kormányzati támogatásból.

„És akkor még nem beszéltünk az elmúlt évek fontos sikereiről, az M2 2×2 sávosra bővítéséről, a kétszintes vonatok forgalomba állításáról vagy a szennyvíztelep zöld korszerűsítéséről, amelyek újabb tízmilliárdokból segítik a váciak mindennapjait. Minden településről, minden magyar családról gondoskodunk” – fogalmazott a képviselő.

Hozzászólás
Előző cikk240 centis harcsát fogtak Vácon
Következő cikkCsaknem 300 millió forintból fejlesztheti tovább Kismaros a falu óvodáját