Ökumenikus adventi gyertyagyújtás lesz vasárnap Vácon

Már kilencedik éve szervez ökumenikus adventi gyertyagyújtást a Deákvárért Civil Társaság. A karácsonyi időszakot megelőző eseményeken egyre többen vesznek részt, erősítve ezzel is a városrészben lévő közösségi életet – mondta el a 0627.hu-nak Pető Csilla, a társaság vezetője.

Az idei adventi időszakban gyertyát gyújtott Bezák Tamás római katolikus plébános, Meláth Attila baptista lelkész és Szőke Attila református Lelkész.

Az adventi gyertyagyújtás alkalmaira, az atyákat és lelkész urakat elkísérik a templomban szolgáló kórusok is. Idén az első adventi gyertyagyújtás alkalmával a Szent Család Katolikus Óvoda növendékei örvendeztettek meg bennünket szívet melengető verseikkel, énekeikkel. Minden évben ellátogat az eseményre a Mikulás is, aki finom szaloncukrot hoz, a kicsik nagy örömére – mondta lapunknak Pető Csilla.

A negyedik gyertyát december 18-án lobbantja lángra Detre János evangélikus lelkész a KRESZ parknál elhelyezett adventi koszorún. Az eseményre mindenkit szeretettel vár a Deákvárért Civil Társaság.

Hozzászólás
Előző cikkEgy hátizsákkal indult Letkésről, mára több tízezren kíváncsiak történeteire
Következő cikkAdventi koszorú kapott lángra, a bútorok is égtek egy nagymarosi lakásban