Egy hátizsákkal indult Letkésről, mára több tízezren kíváncsiak történeteire

A letkési származású Harmincz Rita, vagy, ahogy sokan ismerik, A sárga ruhás lány legújabb könyvét és filmjét mutatták be a helyi művelődési házban, ahol szinte minden szék megtelt érdeklődővel. A szerző néhány évvel ezelőtt Letkésről indulva bejárta Indonéziát és az utazásai alatt szerzett élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel december 11-én.

Harmincz Rita évek óta vezeti nagy sikerrel blogját (A sárga ruhás lány), már több mint 21 ezren kíváncsiak utazással kapcsolatos történeteire. Számos országban járt, legtöbbször az Indonéziában töltött időszakairól olvashatunk.

Fotó: A sárga ruhás lány

Letkésen, a szintén helyi Pion István költővel beszélgetett legújabb könyvéről (Keleti mesék), ahol levetítették a Mentawai – Dzsungelben szülöttek című filmet, amely Indonéziában készült egy bennszülött törzsnél Rita szereplésével, és a könyvben is helyet kapott.

A sárga ruhás lány a bemutató után így írt blogján: „tegnap este Letkésen, a szülőfalumban is bemutattuk a könyvet. Megható és felemelő élmény volt számomra ez… Néha rápillantottam a közönségre, csillogó szempárokat láttam. Érdeklődő, figyelmes szempárokat. Bensőséges és meghitt hangulatot éreztem, ami annak is köszönhető, hogy itt a közönség is, Pion István a beszélgetőpartnerem is, és Huszák Tamás, Letkés polgármestere is jól ismernek engem. Tegnap nem idegeneknek meséltem a könyvről és a keletkezéséről, hanem ismerősöknek, akik gyerekkorom óta ismernek. Köszönöm a letkésieknek és a környékbelieknek, akik velem ünnepeltek”.

Hozzászólás
Előző cikkNői kézilabda Európa-liga – Egyedül a Vác nem kapott skandináv ellenfelet
Következő cikkÖkumenikus adventi gyertyagyújtás lesz vasárnap Vácon