Átadták a termelői piacot Őrbottyánban

„Nyugodtan kijelenthetem, hogy városunk egyik ékköve lett a létesítmény” – mondta Szabó István, Őrbottyán polgármestere az új Őrbottyáni termelői piac ünnepélyes átadásakor.

Az eseményen részt vett, Sölch Gellért a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős államtitkár helyettese, Ipacs Anikó aljegyző és a környező települések polgármesterei közül is többen megjelentek. Szabó István hozzátette, hogy az épület némi késéssel, de sikeresen elkészült – látható az eseményről közzétett videóban, melyet a település Facebook oldalán tettek közzé.


„Az elnevezése miatt, sokan kizárólag egy árusító helyet képzelnek el ezen a területen. Az ingatlan remek adottságai révén, viszont sokkal több mindenre alkalmassá teszi ezt a környezetet. A vácbottyáni településrész vizsgálatakor jól látható a közösségi terek hiánya. Ezen a téren is komoly előrelépést tettünk ezzel a fejlesztéssel” – mutatott rá Szabó István. A piac valószínűleg heti két alkalommal lesz nyitva.

A Pénzügyminisztérium több mint százötven millió forintos támogatásával megvalósuló projekt megvalósítási helyszíne az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező ingatlan, amelyet az önkormányzat 2016-ban vásárolt meg, és amely a Rákóczi Ferenc utcáról közvetlenül megközelíthető, a vasútállomástól 300 méterre, a helyi és távolsági buszmegállótól 250 méterre található. A helyi termékértékesítést szolgáló termelői piac kialakításával a cél a helyi gazdaság fejlesztése, a települési kereskedelmi és szolgáltató funkciók erősítése, bővítése, a helyi termelők, mezőgazdasági termeléssel, feldolgozással és értékesítéssel foglalkozó vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

Hozzászólás
Előző cikkÁrokba hajtott egy autó Nagybörzsönynél
Következő cikkMegszűnt az üzemanyagárstop