Hiány van a hatósági áras üzemanyagokból a váci MOL kutaknál

Ma délután nem volt hatósági áras dízel üzemanyag Vácon a Diadal téri MOL kútnál. Információink szerint hatósági áras benzin ezen a kúton holnap reggelig biztosan lesz. A váci benzinkútnál arról tájékoztatták oldalunkat, hogy a város másik végében található Balassagyarmati úti MOL kútnál pedig pont fordított a helyzet. Ott hatósági áron kapható dízel van, ilyen áron elérhető benzin viszont nincsen.

A Világgazdaság úgy tudja, legkésőbb jövő hét végétól enyhülhet az üzemanyaghiány, miután a Mol bejelentette: nem szállít üzemanyagot azoknak a kis kutaknak, amikkel még tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötött szerződést.

Átmenetileg nem elérhető a a hatósági áras dízel üzemanyag Vácon 2022.11.29-én a Diadal téri MOL kútnál

December 2-től már jobb lehet a helyzet

A Vg a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség adataira hivatkozva azt írja, nem a biztonsági kőolaj és kőolajtermék készletekből van kevés, hanem finomítói kapacitásból. A Dunai Finomítóban ugyanis nyár óta karbantartások zajlanak, ezért kapacitása jelenleg mindössze 55 százalék. A lap információi szerint azonban ennek vége, és legkorábban december 2-től termelhet ismét teljes kapacitással az üzem. Az üzemanyaghiány tehát jövő hét végétől enyhülhet.

Hozzászólás
Előző cikkMegnyílt a Váci Karitász Szenvedélybeteg-segítő központja
Következő cikkKorszerűsíti épületeit az Apor főiskola a váci campusán