Hamarosan nyit a Civilek Háza Sződligeten

Az energiatakarékossági okokból télire bezárt Közösségi Ház helyett, a fűtési időszakon kívül pedig a mellett egy új közösségi teret hozott létre az önkormányzat, a Civilek Házát – ismerteti a község közösségi oldalán.

A helyiséget a Közösségi Ház udvarán hosszú évek óta kihasználatlanul álló faház felújításával és korszerűsítésével alakították ki. A kis helyiségek egybenyitása után a falak friss belső festést kaptak, a padlóra laminált parketta került és a közművek ellenőrzése, szükséges javítása is megtörtént. A ház fűtéséhez villamos fűtőpanelek kerültek felszerelésre, így az üzemeltetés energiatakarékosan megoldható, az épületet nem kell folyamatosan fűteni.

Azt is írják, hogy a Civilek Házát az önkormányzat egy olyan közösségi intézményként kívánja működtetni, ahol a helyi civil szervezetek, baráti társaságok, vagy akár nagyobb családok is összejöveteleket, közös programokat tudnak szervezni. Hozzáteszik, hogy a Civilek Háza „kulcsos házként” fog működni, azaz nincs ellátó/fenntartó személyzet. A Civilek Háza az sződligeti civil szervezetek részére az első órában díjmentesen használható, a második órától bérleti díjat kell megfizetni.

Hozzászólás
Előző cikkGalgagyörkön mobilposta szolgáltatás indult
Következő cikkKözmeghallgatás lesz Váckisújfalun