Bezár a sződligeti Közösségi ház, helyette egy kisebb helyiség áll a lakosok rendelkezésére

November hónappal bezár a sződligeti közösségi ház és könyvtár, mert az önkormányzat nem tudja megfizetni fenntártásának költségeit – tájékoztatta a ZöldLiget Médiát és helyi civileket Juhász Béla polgármester.

A közösségi „intézmény” szigetelése nem korszerű, így annak költségei a fűtési szezonban jelentősen megemelkedhetnek a magas rezsiárak miatt. A Sződliget, ahol jó élni közösségi oldalán közzétett bejegyzésben úgy fogalmaznak: „Sződligeten is egy szigorú intézkedési tervet készítettünk, ami tartalmazza a Közösségi ház bezárását is fűtési szezonra. Persze dönthettünk volna úgy is, hogy azt a 3,6 millió forintot (amibe a Közösségi rezsije kerül) máshol spóroljuk meg, például nem nyitjuk meg a november 11-én a bölcsődét.”

Ebben azt is közlik, hogy a Közösségi ház bezárása miatt, egy korábban önkormányzati hivatalként, majd raktárként használt épületet tesznek rendbe és adnak át használatra a sződligeti embereknek. A civilek kulcsos háza november második hetétől fog működni, a használóknak az áramfogyasztást meg kell fizetni és rendet kell maguk után hagyni.

Szeptember végén a közösségi ház vezetője, Kovács Krisztina a ZöldLiget Médiának még azt nyilatkozta, hogy a ház hétköznapokon és minden második szombaton is üzemelni fog, kiemelte: „Próbálkozunk, hogy ebben a helyzetben is tartsuk a kultúra fellegváracskáját.”

A polgármester levelében további fűtéssel kapcsolatos takarékossági intézkedéseket jelentett be az óvodára és az önkormányzati hivatalra, valamint a védőnői és az orvosi szolgálatra vonatkozólag is.

Juhász Béla még szeptemberben jelentette be – a ZöldLiget Médiának nyilatkozva -, hogy idén az önkormányzat már semmilyen kulturális, közösségi programot nem fog szervezni, így előállhat az az eddig példa nélküli helyzet, hogy az önkormányzat a község kulturális ellátásának abszolút minimumát sem fogja teljesíteni.

Hozzászólás
Előző cikkKormányablak busz érkezik Márianosztrára
Következő cikkEnergiatakarékosságot célzó intézkedéseket hoztak Őrbottyánban, nem lesz díszkivilágítás, bezárt a Művelődési Ház