Energiatakarékosságot célzó intézkedéseket hoztak Őrbottyánban, nem lesz díszkivilágítás, bezárt a Művelődési Ház

Őrbottyán város képviselő-testülete a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt több döntést is hozott az októberi ülésen – ismertették a település Facebook oldalán.

A döntés értelmében a Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói 2022 novemberének első hetében átköltöztek a Segítő Kéz Szociális Szolgálat Fő úti épületébe, ezzel egyidejűleg a Művelődési Házat bezárták. A könyvtári szolgáltatás könyvterasz formájában elérhető. Bővebb információt a +36-70/662-7019 telefonszámon kaphatnak.

Elmaradnak a téli időszakban tartott rendezvények (Télköszöntő, Szeretetkarácsony), csak az adventi készülődés és a gyertyagyújtások kerülnek megrendezésre. Az idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás, azonban fenyőfákat állítanak az eddigi helyszíneken.
Változott a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje is: a péntek délelőtti ügyfélfogadást szerda délutánra helyezték át. Pénteki napokon a Hivatal zárva lesz.

Szintén megváltozott az Őrbottyáni Segítő Kéz Szociális Szolgálat ügyfélfogadási rendje. Hétfőn és szerdán 9-12 és 13-18 óra között várják az ügyfeleket, kedden és csütörtökön kizárólag előre egyeztetett időpontban fogadnak. Pénteki napon a Szolgálat és az idősek nappali ellátása szakmai egység egyaránt zárva van. A bölcsődében a jogszabályban előírtakat biztosítják. Az óvodákban hoztakk racionalizáló döntéseket, de mint a bejegyzésben fogalmaz Szabó István a település polgármestere, ezek nem befolyásolják a gyermekek komfortérzetét.

Hozzászólás
Előző cikkBezár a sződligeti Közösségi ház, helyette egy kisebb helyiség áll a lakosok rendelkezésére
Következő cikkMegváltozott a gyermekorvosi rendelés Őrbottyánban