Váci tragédia: „Attila szíve már egy másik emberben dobog” – halála után négy ember életét mentette meg az elhunyt családapa

A kétgyermekes családapa akkor hunyt el, amikor testével próbálta védeni kocsiját az autótolvajoktól. Kisfiai engedélyével szerveit donornak ajándékozták, amivel négy ember életét is megmentette – írja a Bors.

Mécsesek tucatja világít szomorúan a dr. Csányi László körúti dohánybolt előtt Vácon, ami tragikus baleset helyszíne volt pár nappal ezelőtt. A 45 éves családapa, B. Attila ugyanis testével próbálta megvédeni szeretett autóját két tolvaj elől, ők azonban gázt adva lesodorták a férfit, majd egy fának rohantak. P. Antal és B. György ezután elmenekültek, de a zsaruk egyiküket elfogták, másikuk pedig most feladta magát.

Sorsára hagyták Attilát

A kétgyerekes családapa csak egy gyors vásárlásra ugrott be aznap reggel a trafikba, kocsiját pedig addig járó motorral az üzlet előtt hagyta. Ezt használta ki két arra járó fiatal férfi, akik beugrottak a kocsiba, és éppen elhúztak volna vele, mikor Attila kirontott az üzletből, és a motorháztetőre vetette magát. Azonban a tolvajok, ahelyett, hogy megálltak volna, kövér gázt adtak: áttértek az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg.

A két férfi ezután elmenekült, sorsára hagyták Attilát, a lap úgy tudja, hogy sem a rendőröket, sem pedig a mentőket nem riasztották a súlyosan sérült áldozathoz, segítséget dohánybolt dolgozója, egy fiatal férfi kért, aki azonnal a sérülthöz sietett, amint meghallotta a borzalmas csattanást.

A lap úgy tudja, hogy a fiatal férfi rögtön odaszaladt, segédkezett, és hívta is a mentőket. „Végig ott volt. Le a kalappal előtte. Azt hallottam, hogy később szegény áldozat testvére el is ment hozzá, hogy személyesen megköszönje neki” – mondta a Borsnak egy helyi lakos.

Egyedül nevelte két kisfiát


A Keszegen élő B. Attilát mindenki kedvelte, nem csak a helyieket, de a váciakat is sokkolta a tragédia. A férfi egyedül, de hatalmas szeretettel nevelte két kisfiát, akiket rajongásig imádott.

„Attila volt a legjobb apa, akit csak ismertem, csodásan nevelte a fiúkat egyedül. De soha nem volt egy rossz szava sem, mert rajongott a kicsikért” – mesélte a lapnak egy ismerőse.

A korábban versenyszerűen motorozó férfi óvatos és jó sofőr volt:

„Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez vele történt. Szegény csak a kocsiját védte ösztönösen. Szerette azt az autót, ahogyan mások is: többen is már várták, hogy megjelenjen a környéken, mert nagyon különleges kocsi. Ennek ellenére sem volt soha felelőtlen a volán mögött, mindig tudta, hol a határ” – mondta a lapnak határozottan a férfi egyik ismerőse.

„Nem mondom, hogy remélem, hogy az a két ember megkapja, amit megérdemel, mert erre nincs elegendő büntetés. Két kisfiú miattuk elvesztette az apukáját, Attila pedig soha nem látja felnőni élete értelmei” – szögezte le egy gyászoló ismerős.

Az anyósülésen ülő 22 éves P. Antalt egyébként a zsaruk nem sokkal később elfogták, míg másikuk, a 23 éves B. György két nappal később – a testvére rábeszélése után – feladta magát, őt később le is tartóztatták, míg társa szabadlábon védekezhet. Kiderült, hogy az eset előtt nem is igazán ismerték egymást, vallomásában pedig azzal indokolta a lopást, hogy:

„Vezetni szerettem volna.”

Négy ember kapta Attila szerveit


Attila emlékére önkormányzati engedéllyel és rendőrségi segítséggel pénteken tartanak megemlékezést a Bors szerint Vácon. Testvére szívszorító szavakkal búcsúzott tőle, és elmondta: testvére kisfiai is szívet tépő döntést hoztak.

„Ebben a nehéz és embert próbáló helyzetben, hatalmas lélekjelenlétről tanúságot téve, gyermekei hozzájárultak a szervei adományozásához. Azt mondták, hogy édesapjuk is így akarná” – írta Facebookon a férfi. Hozzátéve: négy ember életét már megmentették a szervei.

A Honvédkórház tájékoztatása szerint legalább 4 embernek sikerült megmenteni az életét általa. „Így már nem volt hiábavaló a halála, drága szíve már egy másik ember testében dobog, megadva neki az esélyt egy szép és hosszú életre, amilyen Attinak nem adatott meg. Soha el nem múló szeretettel őrizzük emlékét!” – írta az összetört testvér.

Hozzászólás
Előző cikkMeghalt a férfi, akinek el akarták lopni az autóját Vácon, a rendőrség elfogta a tetteseket
Következő cikkFekete Imre kóspallagi vértanúra emlékeztek