Jövő hétvégéig érhető el a Dunakanyar napijegy

A november 1-jei hosszú hétvégéig érhetők el az ország különböző tájain érvényes szezonális napijegyek – hívja fel az utazók figyelmét a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság. Érdemes kihasználni az ünnepi időszakot, a közeledő hosszú hétvégét a késő őszi kirándulásokra. Akár a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis, vagy a Bakony, illetve Tokaj régiójába utaznánk, esetleg tennénk még egy sétát a Balaton mellett, érdemes a MÁV-Volán-csoport járatait és közös jegytermékeit választani.

A MÁV-Volán-csoport közös szolgáltatás fejlesztéseinek kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényes közös jegytermékek köre is, egyre több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezettek be az ország különböző régióiban. A Balatonnál érvényes 24 és 72 órás jegyek, a Bakony-, a Tokaj térségi Borongoló- és Dunakanyar napijegyek nagyon népszerűek az utasok körében, idén eddig már közel 37 ezren utaztak ezekkel a jegyekkel, míg tavaly 30 ezren vették igénybe a termékeket.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a part menti települések turisztikai látnivalói és szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetők; a Balaton körüli vasútvonalakon, a Balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain is korlátlan számban lehet utazni. A 24, illetve 72 órás jegyek november 1-jéig minden napra megválthatók a MÁV-START pénztáraiban és jegyértékesítő automatáiban. A Balaton24 ára a MÁV START pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára a MÁV-START pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1850 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg.

A Bakony napijegy jegytípus a MÁV-START egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz több környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A napijegy még október 31-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg, elérhető MÁV-START pénztáraiban, automatáiban, valamint online (interneten és a MÁV applikációban). A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint.

A Dunakanyar napijegy megváltásával a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel közelíthetők meg. A MÁV-Volán-csoport járataira érvényes jegy egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőséget kínál a környékre látogatóknak, akár vonattal, busszal vagy HÉV-vel közlekednek. Október 31-ig hétvégékre és ünnepnapokra váltható meg a napijegy, amit a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban, teljes áron 2499, a 26 év alattiaknak 1999 forintért lehet megvásárolni.

A Borongoló napijegyet megváltva egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal, ez utóbbival november 1-jéig. A 24 órás érvénytartamú, kedvezményes napijegy november 1-jéig, a 72 órás érvénytartamú jegy október 30-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1190 forintért vásárolható meg, és a Tokajbusz járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A térség helyi látványosságait érintő Tokajbusz-járatok október 29-ig – péntek esti, valamint a szombat és az október 23-ai vasárnapon délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetők igénybe.

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hozzászólás
Előző cikkA Four Bones Quartet zenél Vácrátóton a Tér-Zene koncertek keretében
Következő cikkDTkH: A hamu nem kommunális hulladék!