A Four Bones Quartet zenél Vácrátóton a Tér-Zene koncertek keretében

Jövő héten szombaton, délelőtt tizenegy órakor lesz Vácrátóton a Petőfi téren, rossz idő esetén a községi könyvtárban a Té-Zene program újabb koncertje. Ez alkalommal a Four Bones Quartet ad konceret.

A Four Bones Quartet 2003-s megalakulása óta megfordult a világ számos országában: az együttes Európaszerte ad telt házas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, mindamellett Ázsiába visszatérő vendégek. 2011-ben jelent meg Crossroads c. nagylemezük, mely kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt többek között: Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.

A Térzene Program célja, hogy minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. 2021 júliusától a városok, községek nyitott és zárt tereit élő ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat. Térzene applikáció is letölthető, melynek segítségével meg tudja keresni az önhöz legközelebbi programot.

Hozzászólás
Előző cikk20 éves a Biber egyesület Kóspallagon
Következő cikkJövő hétvégéig érhető el a Dunakanyar napijegy