Közösségi gyűjtés indult Őrbottyánban az őrszentmiklósi harangláb felújításáért

Az őrszentmiklósi Szent Miklós szobor a településrész egyik legfontosabb jelképe. A fából készült emlék fölé 2004-ben emeltek haranglábat. Viszont az elmúlt 18 évben az emelvény jelentősen rongálódott, balesetveszélyessé vált, emiatt szükségessé vált az eltávolítása -írják a község hivatalos Facebook oldalán.

A felújítás becsült költsége 3.000.000 Ft, a szeptember 17-én megrendezésre kerülő Szüreti Bálon közösségi gyűjtés keretében, valamint online befizetéssel is támogathatják a harangláb helyreállítását.

Banki átutalással a következő számlaszámon fogadja az Önkormányzat Támogatási- és Fejlesztési Alapja a felajánlásokat: 12001008-00233342-01500007 (Raiffeisen Bank Zrt.), azt kérik a közleményben tüntessék fel a „harangláb” kulcsszót. A felújított harangláb a tervek szerint a december 6-i, Miklós napi ünnepség keretében kerül újra átadásra. Mint a bejegyzésben fogalmaznak: „Tegyünk együtt a közösség fontos emlékeinek megőrzéséért!”

Hozzászólás
Előző cikkSzorcsik József a lemondott képviselő ügyében: Nem hinném, hogy bárki azért szavazott volna rájuk, hogy a semmiért kapjanak tiszteletdíjat
Következő cikk8 góllal nyert a Praktiker-Vác csapata Békéscsabán