Egy jelentős bűnügyi gócpontot számolt fel Csörögön a rendőrség

Sikeres rendőrségi akció zajlott Csörögön szerdán, melynek során egy jelentős bűnügyi gócpontot sikerült felszámolni. Szorcsik József elmondta, hogy egy kábítószer-kereskedőt és elosztóhelyet sikerült inaktiválni a hajnali rendőrségi akcióban zajlott rajtaütés során.

„A felzárkóztató program egyik alappillére Csörög számra, hogy bűnügyileg is megtisztuljunk, és ebben a folyamatban ez egy hatalmas lépést jelent. A település köszönetét fejezi ki a rendőrség számára a bűnüldözési akciójáért és folyamatos munkájáért” – fogalmazott a település polgármestere. Hozzátette, hogy Csörög 2019. óta tagja a felzárkóztatandó településeknek – és ennek a kormányprogramnak egyik legfontosabb alappillére a törvényt be nem tartó szűk, de mégis nagy negatív hatást okozó társadalmi réteg bevezetése mai magyar munkaalapú társadalmunkba. Kiemelte: „Reményeink szerint ez az eset is intő példaként szolgál a fent említett szűk rétegnek!”

Rámutatott, hogy a településen kiépített kamerarendszer is segíti a rendőrség munkáját. A Belügyminisztérium Szitakötő programja keretében egy 21 kamerából álló kamerarendszer épült ki Csörögön. A 40 millió forint értékű, legfejlettebb technológiát alkalmazó rendszer egy a már meglévő kamera hálózattal együttvéve összesen 34 kamerából állva jelent hatékony segítséget a bűnmegelőzés szempontjából a településen. A rendszer célja, hogy a különböző rendszerekben található közterületi kamerák egy rendszerben központilag elérhetőek legyenek. A rendőrségi statisztikák szerint a bűncselekmények száma jelentősen visszaesett a településen.

Hozzászólás
Előző cikkTáncolni hív a szobi Danubius Táncegyüttes
Következő cikkA Magyar falu program keretében újították fel Galgagyörkön az iskolát