A Váci Rendőrkapitányság is több helyszínen folyamatosan toborozza a határvadászokat

A Kormány július 8-án döntött a szerződéses határvadász jogviszony létrehozásáról és a Rendőrség Határvadász Ezredének felállításáról. A térségben a Váci Rendőrkapitányság is több helyszínen folyamatosan toborozza a határvadászokat. A napokban Őrbottyánban, és Váckisújfalun is várták a jelentkezőket.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő miután tegnap Szegeden Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő asszonnyal bepillantást nyertek a határvadászok kiképzésébe, hivatalos közösségi oldalán azt írta:

„Míg sokan az illegális migrációt álproblémának tartják, addig a számok mást mondanak. Idén átlagosan naponta 643 illegális határátlépést akadályoztak meg a rendvédelemben dolgozók, hamarosan pedig a határvadászok látják majd el azt a feladatot, így országunk elsőszámú védvonalán szolgálva ők garantálják majd a magyar családok biztonságát.”

Első ütemben összesen 2200 fő szerződéses határvadász felvétele, képzése és szolgálatba állítása szükséges a Bács-Kiskun Megyei, a Csongrád-Csanád Megyei, a Békés Megyei, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei határvadász századok állományába.

A határvadász képzésre jelentkezőknek 3 év határozott időtartamú szerződéses jogviszonyt kínálnak. Továbbá a határvadászok részére biztosítanak egy rendszeresített egyenruhát, tisztesi rendfokozatot és a havi illetményük elérheti akár a bruttó 400 000 forintot is a teljesített óráktól függően évi bruttó 200 000 forintos cafetéria kíséretében. Sikeres jelentkezés esetén, amire számítani lehet:

Vezényléses munkarend (rugalmas szolgálatszervezés négyhavi munkaidő keretben)
Stabil, hosszútávú munkahely
Biztos, kiszámítható jövedelem
25 nap alapszabadság. Pótszabadság, amely évente 1 nappal nő
Ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátás
Keresőképtelenség idején az első 15 nap betegszabadság mértéke a távolléti díj 100%-a
Szociális támogatások, segélyek, utazási költségek
Azon jelentkezők, akik most a felsőoktatási intézmény valamelyikébe nem jutottak be, de a következő évben felvételt nyernek, azoknak kérelmükre a szerződésük 1 év múlva közös megegyezéssel megszüntetésre kerül, hogy tanulmányaikat meg tudják kezdeni.

A szerződéses határvadász-képzés gördülő rendszerben indul majd, a felvételi eljárást sikeresen teljesítő jelentkezők számára. Bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

Fotók: Rétvári Bence/Facebook

Hozzászólás
Előző cikkVeterángép felvonulás, és madárijesztő verseny is lesz a vácrátóti szüreti fesztiválon
Következő cikkPeletúrát tartanak a Börzsönyben