Világbajnoki ezüstöt szereztek a váci lányok


A nagyszerű második helyezést szerezte meg a Szlovéniában rendezett korosztályos női világbajnokságon a Váci NKSE két tehetséges fiataljával, Ballai Borbálával és Bukovszky Annával a soraiban. Sajnos a fináléban a norvégok bizonyultak jobbnak a mieinknél, akik veretlenül jutottak a döntőbe a junior világversenyen.

A magyar lányok a három győzelemmel megnyert csoportküzdelmek után a középdöntőbe újabb két összecsapás várt az ifj. Kiss Szilárd kapitány által irányított csapatunkra. Előbb a svájciakat verték nagy különbséggel (40-23), majd Horvátország ellen 29-17-es diadallal a középdöntős kvartett élén végeztek.

A kieséses szakaszban csak északi-európai ellenfél jutott a lányainknak. A negyeddöntőben dánok voltak az ellenfelek, akiket az egygólos félidei hátrányt követően sikerült 30-26-ra verni. A döntőbe jutásért a svédek próbálták megállítani együttesünket, ám a nagyszerű hajrá ismét meghozta gyümölcsét, és a 33-25-ös magabiztos diadal már finálét ért. Ahol Norvégia legjobbjai voltak a magyarok ellenfelei.

A döntőben a nagyon erős norvég csapat következett. Hét megnyert csatát követően azonban az északiak bizonyultak jobbnak egy kevéssel és 31-29-es különbséggel győzték le a magyar lányokat és megnyerték a világbajnoki aranyat. Azonban nem érheti kritika a magyar junior női kézilabda válogatottat, mert ahogyan az egész tornán, úgy a döntőben is nagyot küzdöttek, de első alkalommal alulmaradtak. A bravúros szerepléséből Bukovszky Anna remek védéseivel, kiváló kapusteljesítményével, Ballai Borbála pedig 23 találatával vette ki a részét.

A korosztályos nemzeti együttes bravúros teljesítményével újfent bizonyította mindenkinek, hogy a női kézilabdában a magyar utánpótlás nevelés világszínvonalú és a jövőben még nagyobb sikerek várhatnak rájuk, akár majd felnőtt szinten is. Várjuk nagyon.

Fotó: IHF

Hozzászólás
Előző cikkÉjszakai túrával, akadályversennyel készülnek Kisnémediben az ifjúsági délutánon
Következő cikkElkezdődött a nagymarosi iskola korszerűsítése