Nemzetközi zarándoknap lesz a békéért, a térségben is tud csatlakozni

Augusztus 13-án lesz az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap a békéért, a térségben több útvonalon is csatlakozhat az eseményhez.

Augusztus 13-án a Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a békéért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sokezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a a Mária Úton. Az 1Úton Zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. Az idei 1 Úton zarándoknapon nem csak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy lovon, sőt kenuval is megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a lelkiségben eltöltött zarándoklás.

Csatlakozni – egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, pl: a kerékpáros szakaszok – bárhol bármikor lehet.

A Mária Út lehetőséget biztosít arra, hogy ne az otthonunktól távol találjuk meg ezt a lehetőséget, hanem saját régiónkban is ki lehessen próbálni a zarándoklást. Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknapnak az az egyik célja, hogy megmutassa, hogy itthon is lehet zarándokolni és tartalommal megtölteni a csodás természeti és épített környezetben aktívan, erőnkön felül teljesítve eltöltött időt.

Térségünkben a Veresegyház – Vác Szemlélődés zarándoklatához is csatlakozhat. Az útvonal: Veresegyház – Őrbottyán – Vácrátót – Sződ – M2-es autópálya felüljáró- Sződliget – Vác. Veresegyházról, a Szentlélek templomtól indul a zarándoklat reggel 8 órakor. Majd a csatlakozási pontok érintésével 17:30-kor érkeznek meg a zarándokok Vácra. A részletes információk itt olvashatóak el.

A Nézsa – Vác zarándoklat útvonala: Nézsa – Keszeg – Kosd – Vác. Bővebb információkat az alábbi linken talál.

Hozzászólás
Előző cikkPencen három utcában nem lesz víz csütörtökön
Következő cikkDr. Szaniszló Zsolt tart nőgyógyászati rákszűrést Vácdukán