Heinczinger Balázs: nekünk nemcsak Nagymaros, de a V4 együttműködés is közös ügyünk

A történelmi vonatkozások miatt is különleges megtiszteltetés számunkra, hogy a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymarost választotta helyszínéül, reméljük, hagyományt teremtve ezzel – mondta lapunknak Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere. A V4 Gála fényét idén az is emelte, hogy Nagymaros adott otthont az egyéves magyar V4 elnökséget záró ceremóniának, ahol Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős minisztertől Marián Varga Szlovákia nagykövetségének képviseletében szimbolikusan átvette az elnökséget.

Heinczinger Balázs emlékeztetett: Nagymaros és Visegrád között mindig is különleges kapcsolat volt. Egymással szemben, a Duna két partján, mégis egymással összefonódva teltek a két város évszázadai.
1324-ben Károly Róbert nevezte ki Marost Visegrád ikervárosának, majd tizenegy év elteltével, 1335-ben összehívta a Visegrádi Együttműködés, vagyis a V4-ek történelmi előzményének számító visegrádi királytalálkozót.

Hozzátette: a Duna tehát nem elválaszt, hanem összeköt, így nekünk nagymarosiaknak nemcsak Nagymaros, de a V4 együttműködés is közös ügyünk.

Hozzászólás
Előző cikkMedvéről érkezett bejelentés Kismaroson
Következő cikkRétvári: bármikor lehet igényelni a nyári gyermekétkeztetést