Tót Zoltán tűzoltóparancsnok: Tavaly kevesebb tűzesetnél kellett beavatkozni mint 2020-ban

A tavalyi évben a tűzesetek száma mérséklődött, az otthon jellegű létesítményekben, valamint a szabad területen keletkezett tüzek számában jelentős csökkenés tapasztalható 2020-hoz képest – mondta Tót Zoltán Vác Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka szerdán Vácon a városházán a képviselő-testületi ülésen a 2021. évi tűzvédelmi tevékenységet ismertetve.

Mint kifejtette Vác Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (HTP) működési területéhez 26 település és mintegy 105 ezer fő tartozik. A szakmai felügyelet alá tartozó terület pedig 55 ezer hektár. Káresetek tekintetében Vácon, illetve Gödön kiemelkedően magas számadatok jelentkeznek a lakosságszám, illetve a gazdálkodó szervezetek jelenléte következtében. Vácon 2021-ben 129 tűzeset, és 158 műszaki mentés volt. Gödön, mely a második e tekintetben 45 tűzeset, és 53 műszaki mentés, míg a harmadik a listán Nagymaros 16 tűzesettel és 17 műszaki mentéssel. Verőce a negyedik 15 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel.

Tót Zoltán Vác Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka beszámol a HTP 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről. Fotó: GRT

A tavalyi évet értékelve Tót Zoltán kiemelte, hogy a HTP 620 eseményt kezelt. 305 tűzesetnél avatkoztak be és 315 műszaki mentést végeztek. Ezek közül 145 eset téves jelzés volt, de szándékosan megtévesztő jelzés nem volt. A tűzeseteket követően tíz esetben volt indokolt tűzvizsgálati eljárás indítása. 2021-ben tizenöt alkalommal gázvezeték átvágás, nyolc esetben szén-monoxid mérgezés következtében avatkoztak be a rajok.

Forrás: vac.hu

Beszámolójában arra is kitért, hogy a műszaki mentések száma a korábbi évhez képest jelentősen alacsonyabb. A közlekedési balesetek száma a személy- és tehergépjármű forgalom növekedése ellenére, valamint az M2-es út építése eredményeként nem változott a tavalyi évben.

Hozzászólás
Előző cikkAz életközepi válságról tudhat meg többet Kisnémediben Szalay Ágnes pszichológus előadásából
Következő cikkÚtfelújítás kezdődik Őrbottyánban a Kertekalja utcában