Több túraútvonalat lezártak a térségben

Az elmúlt napokban történt felhőszakadások és villám-árvizek ismét a két évvel korábbihoz hasonló sárelöntést és sziklaomlást okoztak a Szent Mihály-hegy térségében. A kárelhárítási, felújítási munkákat végzők testi épségének megóvása érdekében az Ipoly Erdő Zrt. Nagymarosi Erdészete a Szent Mihály-hegy érintett területein az több túraútvonalat is lezárt.

Az Ipoly Erdő Zrt. közleményében azt írja: a lezúduló több mint 60 mm csapadék miatt fellazult talaj idén 3 helyen tette járhatatlanná a 12-es út egy szakaszát és a mellette futó sínpályát Nagymaros és Zebegény között. A közúti és a vasúti forgalom a kárelhárítási munkálatok idejére lezárásra került. A kárelhárítási, felújítási munkákat végzők testi épségének megóvása érdekében az Ipoly Erdő Zrt. Nagymarosi Erdészete a Szent Mihály-hegy érintett területein az alábbi túraútvonalakat lezárja:

S+ jelű turistaút: Zebegény ernőforrási elágazójától Nagymaros Szamarasig tartó szakaszát;
S jelű turistaút Szent Mihály-hegy nyereg Országos Kéktúra elágazásától Nagymaros Szamarasig tartó szakaszát.

A fentiekből kiágazó S háromszög jelű és S barlang jelű turistautat (így a Remete barlang sem látogatható).

A veszélyzónát térképen jelöltük, kérjük a lezárás feloldásáig kerüljék ezt a térséget!

Mint írják: a klímaváltozás okozta extrém időjárási körülmények miatt kialakuló havária helyzetek mindannyiunkat egyre gyakrabban kényszerítenek megértő türelemre. Kérjük, hogy kirándulás, túrázás céljából a következő hetekben kerüljék az érintett térséget.

A turistautak lezárásának feloldásáról az erdőgazdaság a honlapján (www.ipolyerdo.hu/hirek) és a közösségi médiafelületein tesz közzé friss információkat.

Hozzászólás
Előző cikkMegnyílt Ivor Andrea nagymarosi fotótárlata a természet misztériumáról és időtlen szépségéről
Következő cikkJátszótér felújítás kezdődik Kóspallagon