Megnyílt Ivor Andrea nagymarosi fotótárlata a természet misztériumáról és időtlen szépségéről

Két kulturális intézmény összefogásával született meg Ivor Andrea első fotó kiállítása Egy kiállítás, két helyszín, két világ, egy fotós címmel a nagymarosi művelődési házban és a Sigil galériában. Maczkay Zsaklin művészeti író kiállításmegnyitó gondolatait Jaics Regina olvasta fel.

Számtalan párhuzam fedezhető fel Ivor Andrea fotóiban, hiszen a természet misztériuma és szépsége lovasként és lovasterapeutaként, valamint a tánc, ami szintén meghatározó az életében, visszatérő témái a fotóinak. A mozgás és az azzal járó szabadság, a párostáncban rejlő másikra figyelés, a ló és a lovas összhangban lévő mozgása, a szavak nélküli kommunikáció mind megjelennek képeiben.

Nekünk, magyaroknak a ló nagyon sokat jelent, jelenti őseinkre való odafigyelést. A ló a magyarságtudatunk meghatározó eleme, s a képeket végig nézve nemzeti kollektív tudattalanunkból erőt öntenek belénk. A természet, az élet szeretete sugárzik a képekből.

Andrea, ahogy ezt a meghívón is olvashattuk, nem nevezi magát fotóművésznek. Titulus nélkül esetleg fotósként, fotográfusként szerepel a kiállításokon. A mai túldigitalizált világban, ahol a neten egyetlen kattintásra lenyűgöző képeket láthatunk, lassan mindenki fotóssá avanzsálódott, mindinkább kérdéses, hogy hol húzódik meg a határ az egyszerű fotós és a művész között? A kiállítás megtekintőire bízzuk, hogy jelen esetben döntse ezt el maga.

A megnyitó gondolatok után Dubniczky Rita elénekelte Margaret Island Útravaló című dalát.

A kiállítás július 10-ig megtekinthető.

Hozzászólás
Előző cikkJúnius 23-án kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Következő cikkTöbb túraútvonalat lezártak a térségben