Szombaton lesz a Vácdukai Vágta – mutatjuk a lovasokat, és a kishuszárokat

Sződ lovasa Nyéki Kata a tavalyi Vácdukai Vágta győztese

Idén 13 helyszínen kerülnek megrendezésre az Elővágták, a Nemzeti Vágta kvalifikációs versenyei. Szombaton a Vajdasági Vágtát követően Vácdukán mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A település idén harmadszorra rendez Elővágtát. Az esemény fővédnöke Rétvári Bence, országgyűlési képviselő.

Nézzük sorban kik lesznek szombaton a főszereplők. A Vácdukai Vágta lovasai:

Vácduka lovasa: Schvarzenbart Bálint 10 éve a Nemzeti Vágta versenyzője, legjobb eredménye: 4. legjobb időeredmény. Nemzeti vágtán indított lova: Lybra 7 éves Kisbéri félvér. Püspökhatvan lovasa: Mellán János, lova: Furioso82-Diva. Sződ lovasa: Nyéki Kata a tavalyi Vácdukai Vágta győztese, lova Vezér. Püspökszilágy lovasa: Szebelédi Andrea. Csörög lovasa: Mellár Bendegúz. Iklad lovasa: Garai Richárd. Ősagárd lovasa: Schwarzenbart József. Őrbottyán lovasa: Vedrédi Péter. Galgagyörk lovasa: Besenyei Dénes

Egész nap színes kisérő programok várják a látogatókat

Szombaton reggel már korán indul a nap, hat órától veszi kezdetét a lovasok érkezése, regisztrációja. Kisérő programként egész nap kirakodóvásár lesz. A döntő után 17 órától Lui a bűvész és illuzionista műsorát tekinthetik meg. A kishuszárok előfutamai 10:30-kor kezdődnek, a döntő pedig 16:30-kor lesz. 13-16 óra között lovas ügyességi versenyen mérik össze tudásukat a környék lovas egyesületeinek gyermekei. A kicsik futószáron mutatják be mit tanultak a nagyobbak akadálypályát teljesítenek. 14 órától Zengő Nyíl Történelmi Íjásziskola lovascsapatának bemutatója lesz látható. A rendezvény ideje alatt tombola és kincskeresés is zajlik majd. A tombola sorsolására délután öt óra után, a Vágta eredményhirdetését követően kerül sor. A rendezvény ideje alatt pedig 4 fős csapatok jelentkezését várják az információs sátornál a kincskeresésre.

A Vácdukai Vágta kishuszárai:

Püspökhatvan kishuszára: Farkas Áron, aki évek óta rendszeres résztvevője a Kishuszár futamoknak. Békés település kishuszára: Marik Franciska, Lova: BZ Silver a Baján Team versenyzője. Vácduka Kishuszára: Bíró Mira; Lova: Ousor Domán. Csörög kishuszára: Fábián Zsófi Póni neve : Azték. Köveskál Kishuszára: Sziklay Gizella Lova: Ragyogó Gizi és Ragyogó második éve készülnek lelkiismeretesen a Nemzeti Vágta Kishuszár futamára. Az elmúlt évben Gyenesdiáson megrendezett Festetics Vágtán sikerült kvalifikálnia a Budapesti vágtára, ahol ezután mint a legfiatalabb versenyző egy nagyon vehemens és nehezen kezelhető kisméretű pónijával, futamában 3. helyezést ért el. Így bebizonyította ló és lovas egyaránt rátermettségét erre a sportra. Felkészítésében segít Hajdú Jánosné Bacsevits Eszter.

Eközben az utolsó simításokat hajtják végre a pályán, mint a képek is mutatják minden készen áll a szombati Vácdukai Vágtára, ahová érdemes lesz ellátogatni, mert izgalmas futamok, és színes kisérő programok várják az érdeklődőket.

Fotók: Vácdukai Vágta Facebook

A főképen Sződ lovasa Nyéki Kata, a tavalyi Vácdukai Vágta győztese látható

Hozzászólás
Előző cikkHamarosan indul a levendula szüret Sződön
Következő cikkLezárták a 12-es főutat, a vonatok Nagymarosig közlekednek a lezúdult sárlavina miatt