Rengetegen vettek részt Kosdon a szülők és az óvoda által szervezett gyereknapon

Teljesen megtelt Kosdon az Eőszi Lőrinc tér, egy teljes délutánra gyerekzsivajtól volt hangos a település központi tere. Idén első ízben szervezett a Szülői Közösség és az óvoda gyermeknapot a kosdi gyerekeknek. Az adománygyűjtés is sikerrel zárult, 267 ezer forint gyűlt össze a színes perselyekben.

Nemcsak ízre, de látványra is csodaszép süteményeket, muffinokat sütöttek a lelkes szülők, de rengeteg jobbnál-jobb tombola felajánlás is érkezett. A szülői szervezet elnöke Gerzsenyi-Raczkó Tímea elmondta, nem számítottak ennyi tombola és sütemény felajánlásra. A gyerekek egyértelmű kedvence az ugrálóvár volt, de hatalmas sikoly fogadta a szirénázva érkező tűzoltóautót is, mely a délután folyamán a gyerekek rendelkezésére állt. Be lehetett szállni, és a szülők és résztvevők legnagyobb örömére még szirénázni is engedték a tűzoltók az érdeklődő gyerekeket. Az eseményen sokat segítettek a Kosdi Összefogás Polgárőr Egyesület tagjai is, biztosítva, hogy a pónikocsi, vagy az érkező tűzoltó autó biztonsággal hajthasson a területre ki, és be.


Az ugrálásban és kincskeresésében megfáradt gyerkőcöket pónikocsizás várta. Egy nem várt defekt majdnem félbeszakította sz élményt, de hála Bóbis Dorinának, aki a helyzetet megoldva a délután további részében lovaglással várta a gyerekeket. Dakos Szilvia a Kosdi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, szívesen csatlakoztak a szülői kezdeményezésre indult programhoz, és hálásan köszöni as szülők ilyen fokú pozitív hozzáállását, segítőkészségét. Hozzátette, hogy a bevételből az udvari játékokat szeretnék fejleszteni.


A már kora reggel kezdődött gyereknapi programokból az Kosdi Arany János Általános Iskola diákjai sem maradtak ki, őket is meghívták a szervezők délelőtt. Számukra külön interaktív programmal készültek a Zöld Dunakanyar Program jóvoltából. A gyerekek nagyon élvezték a játékos előadást, a jó válaszokért pedig édesség is járt. A foglalkozás végén pedig kik-ki elkészíthette a saját rovarhoteljét, melyet haza is vihetett. Szabó Csaba a program ötletgazdája elmondta, számukra is élmény volt a részvétel, és jólesően tapasztalták, hogy a kosdi gyerekek milyen ügyes válaszokat adtak a környezetvédelmi kérdésekre. Az iskolásokat délelőtt kincskeresés, és természetesen az ugrálóvár is várta.


A délután folyamán hatalmas sor kígyózott mindvégig az arcfestő és csillámtetkó asztalnál, de egy gyerek sem ment haza tetkó, vagy arcfestés nélkül. A jó hangulatú, közösségépítő délutánt tombola zárta.

Hozzászólás
Előző cikkHamarosan nyílik a Dunakanyar Levendulás
Következő cikkPünkösdi királynéjárás lesz Szobon