Most szombaton NinShar: Crescendo of the Sacred koncert a vácrátóti botanikus kertben

Horváth Sára Nina, művésznevén NinShar zeneiségét a népzenében megélt gyermekkor és a jazz, soul műfajok alakítják. Most szombaton Vácrátóton a Nemzeti Botanikus Kertben ad koncertet.

NinShar: Crescendo of the Sacred névre keresztelt koncertje női zenész partnerek bevonásával, egy egészen különleges hangzásvilággal énekli meg az európai mitológia leghíresebb női alakjait. Az elektronikus alapokra helyezett jazz improvizációk, verses varázs-szövegek és régizenei hangszerek együttese misztikus hangzással fonják össze Aphrodité vagy éppen Baba Yaga történetét.

A zenekar:
Zahár Fanni – fuvola, elektronika
Edőcs Fanni – portado orgona
Várnai Szilvi – billentyűk
Joubert Flóra – dob
meghívott vendég: Kézdy Luca – Artisjus-díjas jazz hegedűművész

A fiatal, feltörekvő előadó népi énekes és néptáncos kezdetek után jazz énekesként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az elmúlt években a hazai underground körökben számtalan formáció vendégeként, tagjaként találkozhattunk a nevével ( Beshodrom, Tóth Viktor Tercett ). Olyan világhírű jazz zenészekkel is énekelt már, mint a francia avantgárd jazz trombitaművész, Eric Truffaz.

Legújabb száma a Kékpiros, nemrég jelent meg:


A Nemzeti Botanikus Kertben megrendezésre kerülő programról bővebben itt olvashat.

„A Crescendo of the Sacred az elmúlt majd’ egy év belső utazásainak zenei lenyomata. Alig vártam a pillanatot, hogy az utóbbi évek ‘olvasásképtelensége’ után egy láthatatlan aranyfonál újra visszavezessen engem az irodalom erdejébe. Aztán amikor belemerültem az olvasásba, a mitológiai alakok történeteit bújva szép lassan felsejlett előttem a saját mitológiám…az életem visszatükrözte Afrodité, Héra, Isis, Kali Sara vagy Baba Yaga vonásait. Megláttam magam az ő történeteikben, és ők vezettek: szelíd kezükkel vállamon, emésztő haragjukkal a szívemben, szinte hallottam csillapító, ezüstös nevetésüket a hátam mögött. Sár és arany, isteni és esendő…ezen a skálán szeretném felhangosítani, amit Tőlük tanultam” – fogalmaz közösségi oldalán Horváth Sára Nina.

Hozzászólás
Előző cikkRemek programokkal készülnek Váckisújfalun a családi napra
Következő cikkAz életközepi válságról tudhat meg többet Kisnémediben Szalay Ágnes pszichológus előadásából