Botanikus, zoológus és nyelvész járja körbe a kultúra és a természet találkozását Vácrátóton

Az Ökológiai Kutatóközpont tavaly életre hívott egy unikális tudomány-kommunikációs eseménysorozatot, a Kert a köbönt. Kultúra, ökológia és botanika egy kúria teraszán, a Nemzeti Botanikus Kertben.

Az idei évben három alkalommal várják a látogatókat Vácrátóton a Nemzeti Botanikus Kertben a Kert a köbön rendezvénysorozat keretében. Június 25-én Élő Anita újságíró moderálása mellett, Baranyiné Kóczy Judit nyelvész, Molnár Csaba botanikus, Lengyel Szabolcs, zoológus valamint Molnár Zsolt, etnoökológus ül egy asztalhoz, és járja körbe a kultúra és a természet találkozását. A program címe: Hetedhét határon túlról – a hazai táj messziről nézve.

Mint a szervezők fogalmaznak: „Éltünk azzal a lehetőséggel, hogy hozzánk tartozik az ország legfajgazdagabb élőnövény-gyűjteménye, egy romantikus tájképi kert, mert úgy gondoltuk, hogy ez a természetes és inspiratív tér a legjobb helyszín lenne arra, hogy az ökológiai tudásunkat átadhassuk a nem szakértő nagyközönségnek, tücsökciripelés és madárcsicsergés közepette, a nagy platánok és kétszázéves tölgyek alatt.

Fontos küldetésünk, hogy a tudományos kutatás mellett ökológiai érzékenyítést vállaljunk, hiteles szakértők megszólításával valódi tudást adjunk, közben szórakoztassunk és feltöltsük a vendégeinket élményekkel: tudósok beszélgetésével, nagyszerű koncertekkel, kertmozival, könyvbemutatóval, természetművészeti kiállítással, tudományos túrákkal és egy kis ökológus piknikkel.”

Hozzászólás
Előző cikkA márianosztrai börtönnel is ismerkedhettek az IpolyFeszt látogatói
Következő cikkCsörögön a fecskékről is gondoskodnak