Újabb sikeres pályázat Vácdukán – folytatódik a Digitális Idősek Program

Digitális nagyik a parkban? Vácdukán már ez is könnyen előfordulhat. A Magyar Falu Programból nemcsak egy új pihenő került kialakításra, de olyan eszközöket is beszereztek, amikkel az idősek tudják könnyebben használni az internet és technika nyújtotta lehetőségeket.

Egy videókamera a falu eseményeinek megörökítéséhez, táblagépek a kommunikációhoz, speciális szkenner a régi képek digitalizálásához, külső adattároló a falusi régi emlékek digitális megőrzéséhez – sorolta Rétvári Bence országgyűlési képviselő, aki a település polgármesterével közösen mutatta be azokat az eszközöket, melyek megvásárlására több mint három millió forintot nyert a község önkormányzata.

Makkos László polgármester elmondta: A pályázat keretében négy új táblagéppel, egy speciális szkennerrel, két pad- és asztalegyüttessel, kerékpártárolókkal gazdagodott a település. Továbbá újabb szelektív hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre. Hozzátette, hogy a rendezvényszervezők részére Vácduka feliratú pólókat készítettek, videokamerát szereztüek be a helyi rendezvények, programok rögzítése céljából. Hozzátette: a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően sikerül archiválni, szkennelni a Vácduka régi képeken civil kezdeményezés révén elindított program keretében összegyűjtött képeket, dokumentumokat.

Hozzászólás
Előző cikkVirághagymákat osztanak Kisnémedi lakóinak
Következő cikkÍgy kaptak új fészket a gólyák Sződön