Új harangok érkeztek a váci Fehérek templomába

A napokban megérkezett Németországból, közelebbről Niederkasselből az ottani egyházközség által felajánlott két harang, amelyek korábban a 2021-ben lebontott Szent Anna-templomban hívták imára a híveket. A harangok 1320 kilométert utaztak Németországból Vácra, s egyelőre a bejáratnál helyezték el a két zengőt mindaddig, amikor majd elfoglalhatják új helyüket.

A templomtoronyban – a harangbeemelés előkészítéseként is – még nagyon sok tennivaló van, amihez a hívek segítségét, imáit és pénzbeli adományaikat kéri a plébánia.

A szállítás megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek:

o Most Balázs mérnök-közgazdász,
o Dávid Antal fuvarozási vállalkozó,
o Jávorka András teherautó-vezető,
o Pásztor József darukezelő, valamint
o Barbarics László, a 10-es CBA áruház igazgatója, aki ingyen biztosította a kerekes kocsit, amivel a harangokat be lehetett húzni a templomba.

A Fehérek temploma hírlevelében ez is olvasható:

„Biztatjuk a kedves testvéreket, hogy további felajánlásaikkal segítsék templomunk meglévő harangjainak felújítását. Új harangnyelvekre és a tűzveszélyes haranghúzó motorok teljes cseréjére is szükség van, elavultak a felfüggesztések és a csapágyak is. Bízunk benne, hogy a testvérek adományai segítségével megvalósíthatjuk Vác belvárosának legszebb hangzású harangegyüttesét.”

Ribáry Zoltán

Hozzászólás
Előző cikkKülönleges naprendszer túra várja a Pencre látogatókat (videó)
Következő cikkPaupa Bálint brillírozott, mégis kétszer alulmaradt a váci vízilabdacsapat a rájátszásban