Árpád Napokat tartottak a letkési általános iskolában

A letkési általános iskolában április utolsó hetében került sor hagyományosan az Árpád Napok megrendezésére. A hét programsorozatában megtalálható volt például a koncert, a Skanzen látogatás, az akadályverseny, a májusfa állítás. A szervezők igyekeztek minden tanuló igényeit kielégíteni korcsoportra tekintet nélkül.

Hajdú Attiláné tagintézmény-vezető beszámolója:

„A pandémiás időszak után ezeket a napokat a diákok már nagyon várták, hiszen sok színes és élvezetes programmal készültek a kollégák. Nagy szükség van erre, mert újra közösséget kell kovácsolni, illetve egymást elfogadni az elmúlt időszak után. Mi lenne erre alkalmasabb, mint egy ilyen rendezvény megszervezése. A hét programsorozatában megtalálható volt pl. a koncert, a Skanzen látogatás, az akadályverseny, a májusfa állítás. Igyekeztünk minden tanuló igényeit kielégíteni korcsoportra tekintet nélkül.

Versmondóversennyel indult a programsorozat, ahol szép számmal vettek részt alsó- és felső tagozatos diákok is. A legszebben szavalók jutalma egy-egy szép könyv volt.

Szerdán az egész iskolát érintő koncerttel kezdtük a napot, melynek előadói az iskolában tanító ének-zene tanár Csánkiné Tomeg Marianna, volt ének-zene tanárunk Kuháné Tóth Edit és meghívott vendégük Tóth Tímea gitárművész. Gyereket és felnőttet egyaránt magával ragadó muzsikát hallhattunk hangszerbemutatóval egybekötve. Előadóink boldogan állapították meg, hogy mennyire csendben és együttműködve hallgatták a koncertet és énekelték a dalokat a tanulók.

Ezt követően egy alsós és egy felsős osztály látogatott el Szentendrére a Skanzenbe. A falumúzeumban megismerkedhettek a régi idők paraszti életével, hagyományaival, mesterségeivel, szokásaival.

Még ezen a csütörtöki napon a Vöröskereszt helyi szervezetének és elnökének köszönhetően az 1-3. osztályok diákjai kaptak ajándékot. Boldogan mutatták és vitték haza a fogkeféket.

A hét csúcspontja azonban a diáknap volt. Elsőként a versíró pályázat győzteseit hirdettük ki, akik fel is olvasták győztes munkáikat társaiknak. Következett az akadályverseny, mellyel Eger diadalmas védelmére emlékezünk. Az állomásokon lévő feladatok Gárdonyi Géza: Egri csillagok c. regényének eseményeire épültek. Ezek megoldásában minden tanuló részt vett, így részesei lehettek a győzelem 470. évfordulójának megünneplésében. Öröm volt látni a kipirult, boldog arcokat és a versenyszellem jelenlétét. Majd a májusfa állítás szokásával, jelentésével ismerkedtek meg. Ezután elfogyaszthatták a jól megérdemelt és az ilyenkor legfinomabbnak tűnő ételt a gulyáslevest.

Igazán jól sikerült hetet tudtunk magunk mögött, amit a gyerekek tettek számunkra még élvezetesebbé.

Újra bebizonyosodott, hogy a munkánk akkor kap értelmet, ha a tanítás mellett a közösséget és a barátságokat is meg tudjuk teremteni.”

Hozzászólás
Előző cikkLeült egymással egyeztetni a váci jobb és baloldal vezetője
Következő cikkA Történelmi Emlékhelyek Napja alkalmából szerveznek programokat Vácon