Újabb fejlesztésekre kapott támogatást a nagymarosi iskola

„Lendületes időszakot élünk Nagymaros történetében. Egészségházat átadtuk, lassan visszaköltözünk, a tornaterem építésének egyes szakaszaival jól haladunk, ősszel remélhetőleg elkezdődik, a művelődési ház mosdófelújítása után a tetőt cseréljük, erősítjük meg és most újabb fejlesztésről kaptunk információt: a város 138 millió forintot nyert a felső iskola energetikai korszerűsítéséhez – tudatta a helyiekkel Heinczinger Balázs polgármester.

A városvezető a legújabb, Top-Plusz pályázatnak köszönhetően elnyert forrás kapcsán lapunknak elmondta, hogy az iskola energetikai felújítását célozták meg két ütemben.

A fenntartó és az önkormányzat közös egyeztetése alapján a tankerület pályázott és nyert mintegy 50 millió forint támogatást. A forrásból az összes nyílászáró cseréjére nyílt lehetőség.

A polgármester kifejtette: a második ütem megvalósítására az önkormányzat pályázott, és az elnyert támogatásból újabb energetikai fejlesztés valósulhat meg. Sor kerül többek között a homlokzat szigetelésére a díszes homlokzatok kivételével és tetőre elhelyezett napelem segíti majd az energiahatékonyság növelését.

Heinczinger Balázs hozzátette, hogy a továbbiakban szeretnék kicserélni a gépészetet, többek között a radiátorokat, a csöveket, a gyenge áramot. Ez ebbe a pályázatba sajnos nem fért bele, de a korábban említetteknek is nagyon örülünk, mert előre haladunk – fogalmazott.

A polgármester emlékeztetett: ezek az épületek gyakorlatilag a megépülésük óta nem voltak fejlesztve, pedig nem ma épültek. A most elnyert pályázatoknak köszönhetően nem csak korszerűbb épülettel gazdagodnak a diákok és az ott dolgozók, hanem a fenntartási költségek is várhatóan csökkenni fognak.

Heinczinger Balázs elmondta: fontos célunk, hogy a gyerekek és a dolgozók, akik ott töltik a legtöbb idejüket egy nap, jól és komfortosan érezzék magukat.

Hozzászólás
Előző cikkCivil támogatás segíti Inotay kampányát? Már a választási bizottság vizsgálja az ügyet
Következő cikkA választók 10,31 százaléka szavazott reggel 9-ig