A szobi általános iskola bekerült a Tanítsunk Magyarországért! programba

A Szobi Fekete István Általános Iskola is részt vesz a Tanítsunk Magyarországért! programban. A főként kortárs mentorálási tevékenységekre alapuló program célja, hogy a kistelepülésen élő általános iskolásokat támogassa tanulmányaik sikeres elvégzésében, illetve a kölcsönös tanulásról, egymás támogatásáról, a magyar közösségek megerősítéséről szól a kezdeményezés.

Ez egy mentorprogram, melyben egyetemisták mentorálnak általános iskolás diákokat, annak érdekében, hogy minél nagyobb sikerrel fejezzék be az általános iskolai tanulmányaikat, segítsenek nekik a pályaorientációban. Emellett fontos szerepet kap a közös élményszerzés is, a mentorok településen túli kirándulásokat (múzeum, mozi, állatkert stb.) is szervezhetnek, amely tovább motiválhatja diákjainkat a fejlődésben – írja közleményében a Szobi Fekete István Általános Iskola.

Az iskola partnerintézménye a Károli Gáspár Református Egyetem, jelenleg a programban a szobi iskola hetedik évfolyama és a 6.a osztály vesz részt.

Az intézmény szerint a visszajelzések egyelőre nagyon pozitívak úgy a hallgatók, mint a diákok részéről.

„Bízunk benne, hogy egy olyan folyamatot indítottunk most útjára, amelynek mérhető lesz a pozitív hozadéka diákjaink életében rövid és hosszú távon is” – fogalmaznak a közleményben.

A cél érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Központ (KK) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) fogott össze.

A Tanítsunk Magyarországért célcsoportját a kistelepülésen élő általános iskolás tanulók képezik. A melléjük szegődő mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit – az állatkertet, a múzeumot, a középiskolákat, a vállalkozásokat, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak. Egy mondatban összefoglalva, segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek és a végén elhelyezkedés a munkaerőpiacon.

Hozzászólás
Előző cikkPlachi vezérletével hengerelt Zebegényben a Váchartyán
Következő cikkA húsvéti hétvégén indulnak a hajójáratok a Dunakanyarban