Átadták a ciszterci nővérek kismarosi gyümölcsfeldolgozó manufaktúráját

Átadták a ciszterci nővérek kismarosi gyümölcsfeldolgozó manufaktúráját.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Kismaroson az üzem ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy a kismarosi ciszterci nővérek lekvár- és szörpkészítő manufaktúrája piaci alapon is életképes, mivel versenyképes, minőségi helyi termékeket gyártanak.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője rámutatott, hogy a most elkészült és átadásra kerülő gyümölcsfeldolgozó üzem is a legkorszerűbb technológiákkal épült meg, amihez a kormány 356 millió forint támogatást nyújtott. Hangsúlyozta, hogy az üzem az egész térség számára fontos, mert a környék kistermelői ide tudják hozni a terményeiket.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy mióta – 12 éve – elkezdett kormányozni a Fidesz-KDNP, azóta volt egy alapelvük: hazai termék, hazai munkahely; ennek egy kis szeletét a ciszterci nővérek ebben a manufaktúrában bemutatják.

Az elkészült üzem épületét Marton Zsolt váci megyés püspök áldotta meg.

Hozzászólás
Előző cikkA VácOnline szerint Inotay még fogmosás közben is a kormányt szidja
Következő cikkVácon és környékén több mint 250 menekültnek segít a Karitász, Kosdról is folyamatosan érkeznek az adományok Vácra