A térség településein is megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára rendeztek ünnepségeket a térség számos településén. Csörögön közreműködött a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium, Őrbottyánban fáklyás felvonulás volt, Kisnémediben a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar adott műsort.

Csörögön a Béke téren tartották a megemlékezést, ahol beszédet mondott Szorcsik József polgármester, elhelyezésre kerültek a megemlékezés koszorúi Csörög Község Önkormányzata, Csörög Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzata, a Biztonságos Csörögért Polgárőr Egyesület valamint a Csörögi Idősek Klubja részéről. Az ünnepi műsorban Boleraczki Dávidot, Balogh Flórát, Hevesi Esztert, Hostyinszki Mátét, Kormos Anni Zsófiát és Fábián Stellát láthatták, Lakatos Ádám rendezésében. Közreműködött a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium.

Acsa Község Önkormányzata is megemlékezett e jeles napról, a megemlékezők az Acsai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak emlékezetes előadását tekinthették meg.

Megemlékezések képekben:

Kisnémediben a Hősök parkjában a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar adott műsort, melyet koszorúzás és gyertyagyújtás követett.

Kosdon ünnepi köszöntőt mondott Bársony Csaba alpolgármester, ünnepi műsort adott a Gratia Nostra Vegyeskar, majd koszorúzás zajlott a Művelődési Házban Petőfi Sándor szobránál, valamint a temetőben a névtelen katona emlékműnél és Kolena Endre hadnagy kopjafájánál.

A temetőben Szottfried Csaba, a KDNP helyi szervezetének elnöke és Biber Mária helyezett el koszorút az emlékműnél.

Őrbottyánban a Kvassay Jenő Általános Iskola diákjai ünnepi műsorát követően a megemlékezők fáklyás felvonulással mentek a Hősök terén található kopjafához, ahol koszorúzás zajlott.

Fotók: Kisnémedi, Acsa, Csővár, Csörög, Kosd Facebook

Hozzászólás
Előző cikkRétvári: Ma ugyanúgy aktuális az, amit 1848-ban mondtak – legyen béke, szabadság és egyetértés
Következő cikkFákat ültettek Acsán az Országfásítási Program keretében