VácOnline: Inotay képmutató és tájékozatlan a gyermekvédelemben is

„Ha van ügy, amelynek politika felett kell állnia, az a gyermekvédelem” – jelentette ki szombati posztjában Inotay Gergely egy Vácon tartott szakmai tanácskozás után, amelyen a Regőczi Alapítvány képviseletében még a köztársasági elnök felesége, dr. Herczegh Anita is részt vett. Igen, addig rendben is lenne e gondolat, ha magát is politika felettivé tudná tenni ebben a kérdésben, és mint lánygyermekes szülő, hittantanár, és állítása szerint keresztény értelmiségi függetleníteni tudná magát az Összefogás váci frakciója elvtelen kötelékétől – írja a VácOnline.

A portál úgy fogalmaz: Fehér Zsolt, jobbikos képviselőtársától nem érzi szükségét, hogy elhatárolódjon, aki írásaiban kislányok megerőszakolásáról engedte szabadjára szadisztikus fantáziáit, valamint aki több helyütt is bizonyságát adta echte gyilkos, rasszista, náci nézeteinek…

A VácOnline ismertette: a továbbiakban arról panaszkodik még a tájékozatlanságától hemzsegő írásában, hogy „a való életben, gyakran csak a megfigyelő és jelzőrendszer kartotékjaiban fellelhető, de annál inkább tapasztalható, kézzelfogható gyermekbántalmazás nincs kellően publikálva, ezáltal kezelve.” Varga Judit miniszter, amikor a köreinkben Vácon járt, elmondta, hogy nem is a sajtóból ismert európai nagy ügyekre, hanem eddigi munkái közül a hazai krízisközpontok, a titkos menedékházak, a félutasházak, a kríziskezelő ambulanciák országos hálózatának és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatának létrehozására a legbüszkébb.

A portál emlékeztetett: Magyarországon tehát 0–24 órában folyamatosan elérhető olyan üres férőhely, ahová a bántalmazottak krízishelyzetben elhelyezhetőek, ahol biztonságban vannak, ahol szakemberek segítik őket. A menekítést az ingyenesen hívható Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat koordinálja (OKIT). Itt a munkatársak készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre, szükség esetén az elhelyezésben is tudnak segíteni. Ha nincs lehetőség telefonálni, írásban is lehet segítséget kérni. Az OKIT mellett már 20 krízisközpont, 8 titkos menedékház, 21 félutasház és 7 kríziskezelő ambulancia is segíti az áldozatokat. A Kapcsolj Egyből applikáció pedig azonnali segítségkérési lehetőséget biztosít egy pánikgomb funkcióval. És ez még csak a kezdet, a rendszer évről-évre tovább bővül.

A VácOnline úgy fogalmaz: „Inotaynak tehát továbbra is javallt a valósággal találkoznia!
A poszt szomorkodó szerzője még szemforgatóan azon is kesereg, hogy „a gyermekvédelmi szakemberek terhelése jelentősen nőtt az elmúlt években…”. Az az alpolgármester mondja mindezt, aki Vácon sem a gyermekek, sem a munkatársak életének javítása érdekében semmiféle érdemi munkát nem végzett, nem támogatta a Baba utcai intézményben bevezetett szakmaiatlan szegregáció ellen fellépő szülőket, nem segítette a szociális bérlakásokból kilakoltatott családokat, nem segített a Cházár éhező kollégistáinak, akik pont amiatt kerültek ebbe a helyzetbe, mert ő is megszavazta a közétkeztetés átszervezését.

Tollhegyre vette ebben az írásában még a Regőczi Alapítvány nevét is, ami megint azért képmutatás, mert frakciójával együtt eddig csak gáncsolni volt képes azt, hogy Regőczi atyáról helyben közteret nevezzenek el.”

E szombati posztja – mint szórólapjai sem – sajnos újra nem okoztak meglepetést, hiszen tőle ezúttal is a sajnálatosan megszokott felszínesség és tájékozatlanság köszönt vissza – fogalmaz a VácOnline.

Hozzászólás
Előző cikkRohamléptekben fejlődik Ipolydamásd
Következő cikkMegújult Szokolyán az óvoda és bölcsőde