VácOnline: az inkompetens Inotay szerint az ő sikertelenségükért nem ők, hanem az elődeik a felelősek

Inotay Gergely a váci náci botrány kirobbanása után egy meghökkentő – a függetlensége minden látszatát immár teljesen feladó – ESTV-s videóval állt elő, amelyben részletesen felsorolta „őszintén” az Összefogás két és negyed évnyi sikertelenségeit, abban a bizarr összefüggésben, hogy mindezekért valójában nem ők, hanem az elődeik a felelősek – írja a VácOnline.

A portál úgy fogalmaz: egy olyan botrány után, mint a váci nácik ügye, az érintett két jobbikos képviselőnek azonnal önmagától is távozni kellett volna. De miután nem tették meg, éppen őneki, – mint a kampányszövegeiben oly sokszor közéleti tisztaságot hirdetőnek – az elsők között kellett volna felszólítania a politikailag „szalonképtelenné” vált társait a távozásra. Ehelyett Inotay egy meglehetősen gusztustalan szerecsenmosdatásba kezdve ezzel a kétszínű szöveggel állt ki a közvélemény elé:

„Ez idő alatt az Összefogás Vácért egyetlen képviselőjének munkájával kapcsolatban sem merült fel kifogás. Kijelentem, hogy a frakciónk a kezdetektől teljes egységben, a város érdekében működik.”

A VácOnline hetente szolgált akár tucatnyi súlyos kifogással szinte mindegyik baloldali képviselő mulasztásai, hibái, alakoskodásai, inkompetenciái, gyámoltalanságai, cselekvésképtelenségei, embertelenségei kapcsán. Mint írja: melyik planétán él Inotay, hogy ezekkel még sohasem szembesült? Nem járja a választókörzetét, nem állítják meg a váci polgárok, ennyire nem kap visszajelzést, hogy gyerekek, nem úgy érzitek, hogy nagyon elszaladt veletek a ló, másrészt a ciklusotok felén nem lenne már illő valamiféle eredményt felmutatni?

A portál hangsúlyozta: Inotayt nem úgy ismerték meg a váciak, hogy a belátások gyors észjárású embere lenne, miközben mindig azt mondja és azt teszi egy idő óta, amit befolyásolói mondatnak és tettetnek vele… A videóban most a következőket kellett felmondania (a VácOnline összeállítása):

„nem azért nincs korszerűsített stadion, mert ők nem építették fel, hanem szerinte, nyilvánvalóan az elődei hibásak,

nem azért nem haladt a 100%-os kormányzati támogatásból majdan felépülő rendelőintézet, mert tényleg csak annyit kellett volna tenniük, hogy nem fekszenek keresztbe a projektnek, és nem akadályozzák mindenféle adminisztrációs teszetoszasággal, ennek beismerése helyett egyszerűbbnek tűnt most Inotaynak, hogy ebben is az önkormányzati elődeit okolja,

nem azért nem kapták meg a 4 milliárd forintnyi turisztikai pályázati pénzt, mert olyannal kellett volna előállniuk, ami Vác egyházi értékeinek megújításának fontosságát felülírhatta volna, ehelyett most tovább kábítja Inotay a választóit, hogy a kormány visszafog egy olyan összeget, amit megígért, mondja ezt annak teljes tudatában, hogy világosnak kell lenni számára: ezt már megkapta a város,

nem azért nincs multifunkcionális sportcsarnoka Vácnak, mert az első döntésükként maguk utasították vissza a 100%-os kormányzati támogatásból építendő létesítményt, és most azzal eteti választóit, hogy e célirányos, csak csarnokra fordítható támogatás összege bármilyen elpacsizható célra jár Vácnak,

valamint azt sugallja, hogy csak azért van számukra csak szóban hirdetett zero korrupciós program, mert elődeik sem voltak különbek a deákné vásznánál, így Inotay szeme se rebben a kék szalaggal a mellén, hogy olyan ügyek történtek a városházán, amelynek eddigi eredménye eddig öt pénzügyi szabálytalanság gyanúja miatt rendőrségi feljelentés lett.

A videója végén a Tízparancsolatból való idézgetés egy ilyenféle egészen hipokrita papolás után, már egészen ízléstelenre sikeredett.

Feri után a Mini Feri érveivel operáló Váci Feri csak két panelt ismer:

a saját apró sikert gigantikusra kell felnagyítani, minden zebrafestés átadásához az egész baloldali vezetésnek szalagot kell vágni a teljes propagandasajtó jelenlétében,

a kudarcokat le kell lökdösni magáról, azokért nem más, csak elődei lehetnek felelősek.

Hogy ezt már hány alakban, hányszor láttuk és nem unja még!”

Forrás: VácOnline

Hozzászólás
Előző cikkFerencz Gyöngyi polgármester: Itt állunk a lehetőségek kapujában
Következő cikkVilágsztárt hoz a Dunakanyarba a VéNégy Fesztivál