VácOnline: A folyamatosan csak bólogató Inotayt nem zavarja, hogy a Cseh Katalin-féle cégek majdnem 5 milliárdot vittek el a váci vállalkozások elől

Felmerült a gyanúja annak, hogy a Cseh Katalinékhoz is köthető cégháló szereplői bűnszervezetet alkottak, és folyamatosan, üzletszerű módon, rendszeres haszonszerzés céljából követtek el költségvetési csalásokat – írja a Magyar Nemzet információira hivatkozva a VácOnline.

A portál szerint ez szerepel abban a feljelentésben, amelyet tavaly decemberben tett az összefonódó vállalkozások gyanút keltő uniós pályázatai miatt a Gazdasági Versenyhivatal. Az adóhatóság jelenleg költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

A VácOnline úgy fogalmaz: „Inotay Gergely, aki büszkén viseli Márki-Zay Péter által meghirdetett korrupcióellenes küzdelem és az elszámoltatás jelképét, a kék szalagot, a Vácon történtekhez eddig egy szava sem volt, hallgat, tehetetlenül tűrte, hogy a Cseh Katalin-féle cégek majdnem 5 milliárdot elvittek a váci vállalkozások elől.

Pedig már több hatóság is hozzáfogott ahhoz, hogy áttekintse azt, miként pályázott éveken át uniós pénzekre a Cseh Katalin momentumos képviselőhöz és családjához is kapcsolható cégháló. A gyanús pályázatok miatt tavaly a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított, ennek végén pedig feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).”

A Magyar Nemzet úgy tudja, a több uniós pályázatot is áttekintő GVH szerint a cégháló működése kapcsán felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja. Emellett pedig az, hogy
az ügy szereplői bűnszervezetként működhettek: a résztvevők speciális munkamegosztás mentén, folyamatosan, üzletszerű módon, rendszeres haszonszerzés céljából követhették el bűncselekményeiket.

A Cseh Katalinék körüli botrány tavaly nyáron pattant ki, amikor a sajtó kiderítette: a baloldali politikushoz, illetve a családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között mintegy 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázatot nyert el.

A VácOnline azt írja: egy év alatt lett volna bőven ideje Inotaynak, hogy elutasítsa a választókörzetében felbukkanó korrupciót és kiálljon a váci vállalkozók érdekében, de megalkuvó alkatával ez úgy tűnik, nem fért össze.

Mint a portál fogalmaz: erről a politikusi alkatáról egyébként maga vallott egykor egy őszinte pillanatában: „Szerepet csak azokban a feladatokban vállalnék, amelyekhez tapasztalataim révén érdemi segítséget tudok nyújtani. Minden mást a szavazatommal támogatnék” – mondta az Alfahírben vele készített interjúban.

Tehát ott vallotta be Inotay Gergely, hogy bizonyos, a jelölti munkájában felmerülő tevékenységi köröket nem tud ellátni. Azokban az ügyekben pedig, amelyekben nincs tapasztalata, a Jobbik egyszerű „szavazógépeként” működne az Országházban…

A Cseh Katalin botrány kapcsán, a váci vállalkozókért valló kiállás ügyében sem volt saját „véleménye” arról, hogy valójában mit kellene tennie az általa szóban oly sokszor emlegetett korrupció megállításáért – írta a VácOnline.

Hozzászólás
Előző cikkMeglepetésre az oltásellenes Doktor Gődény pártjának jelöltje adta le harmadikként a szükséges ajánlásokat Vácon
Következő cikkA lakosság életkörülményeit javító fejlesztések valósultak meg Márianosztrán