Meglepetésre az oltásellenes Doktor Gődény pártjának jelöltje adta le harmadikként a szükséges ajánlásokat Vácon

Vácon tegnapig csak két jelölt adta le a szükséges ajánlásokat. Elsőként Rétvári Bencének sikerült összegyűjtenie az ajánlásokat, ő ráadásul három óra alatt a szükséges ajánlások háromszorosát gyűjtötte össze. Másodikként Inotay Gergely vitte el az aláírt íveket a váci Választási Irodába. Közel egy héttel később, tegnap bejelentkezett a Normális Élet Pártja (NÉP) jelöltje, meglepetésre ő neki sikerült harmadikként összegyűjtenie az 500 ajánlást.

Meglepetés már csak azért is, mert az ajánlások gyűjtésének első napján nem igen álltak meg a pultjuknál az emberek Vác főterénél.

A Normális Élet Pártja egyébként ahhoz a testépítő-gyógyszerész Dr. Gődény Györgyhöz köthető, aki a pandémia alatt járványszkeptikus és oltásellenes megnyilvánulásai miatt került többször előtérbe. A közelmúltban a Gazdasági Versenyhivatal büntette meg a vele reklámozó Nutriversum Kft-t mivel túl nagy hangsúlyt kapott Dr. Gődény gyógyszerész végzettsége. Az uniós szabályok szerint ugyanis a kereskedelmi üzenetekben – tartalmuk valóságától függetlenül – tilos élelmiszerekkel kapcsolatban orvos, egészségügyi szakember, vagy (bizonyos kivételekkel) egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozni.

Gődény a 2018-as választáson még egy másik pártjával indult. A Közös Nevező Párt listavezetője volt, de sikertelenül szerepeltek a választáson, majd a jogszabályoknak eleget nem téve nem fizették vissza a párt kampányára kapott 153 millió forintos állami támogatást, emiatt költségvetési csalás gyanújával folyik nyomozás ellene – írja egy korábbi cikkében a Mandiner.

Doktor Gődény pártja most is 106 körzetben indít jelöltet, így ismét százmilliós nagyságrendben kap a kampányra a pártja támogatást, azonban reméljük ha az 1%-ot nem sikerül elérniük, ezúttal visszafizetik a közpénzt az államnak, nem „köszpénznek” tekintik.

Pest megye 4. számú országgyűlési választókerületében Pintér László a jelöltje a Normális Élet Pártjának. Érdekesség, hogy a hivatalos dokumentumon a jelölő szervezet részen Normális Párt-ként szerepel a párt.

Hozzászólás
Előző cikkMutatjuk, hol írhat még alá a pártoknak
Következő cikkVácOnline: A folyamatosan csak bólogató Inotayt nem zavarja, hogy a Cseh Katalin-féle cégek majdnem 5 milliárdot vittek el a váci vállalkozások elől