Lakossági összefogással fejlődik Tésa

Példaértékű a lakossági összefogás Tésán. A településen élők közösségi munkával fejlesztik a környezetüket, az önkormányzat és az állam pedig pályázatokkal próbálja ezt támogatni.

Egy sikeres projektnek köszönhetően teljesen megújult a polgármesteri hivatal Tésán. A fejlesztésre több mint 60 millió kormányzati támogatást kapott a település a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. A beruházásnak köszönhetően megújult a homlokzat, kicserélték a nyílászárókat, megerősítették a tetőszerkezetet, szigetelték a padlásteret és napelem rendszert építettek ki a megújuló energia hasznosítása miatt.

Bérci Albertné polgármester elmondta, hogy nem csak az épület szépsége miatt volt fontos a beruházás, a fejlesztésnek már érzik az előnyét is, hiszen az energetikai korszerűsítés miatt kevesebb rezsit kell fizetniük. Emellett a hivatal épületét belülről is elkezdték rendbe tenni és meg tudták nyitni a település könyvtárát is.

A polgármester hozzátette, hogy pályázatok és lakossági összefogás nélkül egy ilyen pici település nehezen vagy egyáltalán nem is tud fejlődni. Tésán a lakosság nyitott a közösségi munkára, így amit tudnak, közösen felújítanak és rendbe tesznek.

Elmondta, hogy szeretnék a temető kerítését rendbe hozni, illetve szálláshelyet kialakítani. A helyi egyesület is sokat tesz a településért, pályázatoknak köszönhetően állami támogatásban is részesültek. Rendbe tették a környezetet, játszóteret alakítottak ki, számíthat rájuk a lakosság.
Tésa önkormányzata rendkívüli állami támogatás keretében rendbe tette a ravatalozó épületét és a településre bevezető út egy szakaszát is.

Hozzászólás
Előző cikkA kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek a váci Rabtemetőnél
Következő cikkNógrádi György biztonságpolitikai szakértő tart előadást Püspökhatvanban