Kisnémedi kiemelkedően jelentős központi támogatást kapott a csapadékvíz elvezetés fejlesztésére is

Kisnémedi önkormányzata a hamarosan véget érő kormányzati ciklusban összességében 483 millió forint összegben nyert el állami forrásokat különböző jogcímeken építő beruházásokra, fejlesztésekre, javításokra, beszerzésekre, közösségi programok megvalósítására.

A községben a csapadékvíz elvezetés megoldására, fejlesztésére elnyert 157 millió forint címzett támogatás volt a legjelentősebb összegű tétel az állami forrásbiztosítás tekintetében. A második legnagyobb tétel a különböző időszerű útfelújításokra biztosított, összességében közel 115 millió forint, illetve ide tartozik még a Rákóczi út folymatban lévő felújítását szolgáló forrás is, továbbá az a 15 millió forintnyi állami támogatás, amelynek segítségével járdaszakaszok készülhettek illetve újulhattak meg.

Jelenleg is tartó beruházás a községben egy új intézmény, a hiányt pótló minibölcsőde megvalósítása, erre a célra 60 millió forint kormányzati támogatást kapott az önkormányzat. Ugyanakkor már megvalósult egy másik, ugyancsak a kisgyerekes családokat segítő beruházás, az óvoda jelentős léptékű fejlesztése, amihez – az óvodaudvar fejlesztésére elnyert plusz 5 milliós támogatással együtt – kevés híján ugyancsak 60 millió forintot biztosított az állam központi forrásként.

További megvalósult intézményi beruházás a polgármesteri hivatal fejlesztése, korszerűsítése, amely célra 28 millió forint központi támogatást könyvelhetett el az önkormányzat. A közétkeztetést ellátó, óvoda melletti konyha fejlesztésére is jelentős központi támogatást nyert el az önkormányzat, a kormányzati hozzájárulás összege ez esetben 20 millió forint. Összességében ugyanilyen összegű kormányzati forrásból az önkormányzat beszerezhetett egy tanya falugondnoki buszt, illetve egy fontos kommunális gépi eszközt.

A temetőben út- és járdafelújítás valósult meg, erre a célra 5 millió forint központi támogatást könyvelhetett el Kisnémedi önkormányzata. Ugyancsak csaknem öt milliós támogatásból megvásárolhatott, illetve hasznosíthatóvá tehetett az önkormányzat egy elhagyott ingatlant, hat teleknyire a polgármesteri hivataltól. Természetesen Kisnémedire is jutott olyan támogatás központi költségvetési forrásból, amely különböző közösségi rendezvények megvalósításához biztosított kiegészítő hozzájárulást.

R. Z.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés
Hozzászólás
Előző cikkErősödő kistelepülések, erősödő Magyarország – A Váci Polgár tényszerű válasza Inotay álhíreire
Következő cikkValódi ön-kormányzás valósul meg Ipolytölgyesen